Огромен спортен комплекс с разделящо се игрище вдига АУБ в Благоевград,   заради липса на пари строежът се забави с 3 г.

Filed under: Актуално от днес,Благоевград |

Още през 2010 г. тогавашният президент  Дейвид Хюуайлър преведе по сметката на община Благоевград 4 125 000 лв. за 17 дка общинска земя

33-07-01 -sportno1

Строителството започна в близост до студентския център „Америка за България”

Голям открит спортен комплекс ще бъде най-новата придобивка на Американския университет в Благоевград. Строителството му започна в близост до студентския център „Америка за България”. В спортното съоръжение ще има футболно игрище, което при нужда ще се разделя на 2, игрища за волейбол и баскетбол, 2 тенис корта, игрище за бадминтон и площадка за гимнастика, обясни пиарката на АУБ Албена Кехайова.

От първоначалния проект е отпаднала само стената за скално катерене.

Строителството на най-голямото в Благоевград открито спортно съоръжение трябваше да започне през 2013 г., но по финансови причини университетът го забави с 3 г. Самите планове за него са с още по-ранна дата – през 2010 г. тогавашният президент на АУБ Дейвид Хюуайлър преведе по сметката на община Благоевград 4 125 000 лв. за 17 декара общинска земя в района на „Скаптопара”.

Според разчетите на щатския вуз с новите съоръжения университетът всъщност ще спести разходи, защото за събития извън „Скаптопара” той плаща 3 пъти през годината наем на кортовете на Бачиново – за студентската олимпиада, срещите на възпитаниците на АУБ и за първия пикник на първокурсниците.

 

 

Spread the love