Кметът на Рила Георги Кабзималски затяга редиците на ГЕРБ в Рилското корито, кметът Минков, ОбС шефът Везенков и съветникът Йосифов в битка за гербер №1 в Кочериново

Filed under: Дупница,Кочериново,Кюстендил,Рила |
34-01-05-КАБЗИМАЛСКИ

Георги Кабзималски

ГЕРБ стяга партийните редици из Рилското корито. Централното ръководство на партията нагърби с отговорността да създаде здрави структури в Кочериново, Бобошево и прилежащите села кмета Георги Кабзималски от ГЕРБ, който кметува вече трети мандат.

34-01-05- КАЛИН ВЕЗЕНКОВ DSC02523 copy

Калин Везенков

34-01-05 ИВАН МИНКОВ DSC02521 copy

Иван Минков

Кабзималски е един от най-успешните кметове на партията на Бойко Борисов в страната и сега е натоварен със задачата да се срещне както с актива на партията, така и с обикновени хора в Бобошево и Кочериново и да им обясни целите на ГЕРБ в страната и в региона.

34-01-05 РУМЕН ЯНАКИЕВ DSC02528 copy

Румен Янакиев

34-01-05 Божидар Йосифов   DSC02529 copy

Божидар Йосифов

„Мисля, че не може да има силно ГЕРБ в град Рила, ако в съседните близки две общини организациите не работят добре. До този извод стигнахме с ОбС шефа и лидер на ГЕРБ-Дупница Ивайло Константинов.

34-01-05

Ивайло Константинов и Кирил Калфин

Смятам, че е дошло време да се намерят нови хора, нови лица, нови идеи, за да не пропуснем възможностите, които Европа предоставя на региони като нашия. За да се възползваме от тези шансове обаче, се нуждаем от управляващата партия. Не бива нито хората, нито ние да съжаляваме за пропуснати възможности. Структурите в Бобошево и Кочериново се нуждаят от ново начало и нови лица”, загатна Кабзималски. Той потвърди, че действително са постъпили много жалби от структурата на ГЕРБ в Кочериново за умъртвена дейност и пълен разпад. Част от хората звъняха в редакцията на вестник „Вяра”, за да изкажат разочарованието си от пълната катастрофа на последните избори, дошла чрез неуспелия кандидат за кмет и лидер на партията Румен Янакиев. Те призоваха Янакиев да си подаде оставката, но до ден днешен той се скатава и играе ролята на общински съветник. За поста му в Кочериново се спрягат имената на сега действащия кмет Иван Минков и ОбС шефа Калин Везенков. Любопитна подробност е, че и двамата не са членове на ГЕРБ, но са гравитиращи и подкрепяни от партията. Съпругата на Везенков – Елена, е ковчежник на партията в Кочериново. В предпоследните избори тя беше издигната за кмет от ГЕРБ с почти пълно мнозинство, но централното ръководство на партията подмени кандидатурата й с тази на Иван Минков, който се яви като независим, но подкрепен от ГЕРБ. Това стана с благословията на дясната ръка на лидера Бойко Борисов – бившия министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

„Минков е една от най-гостоприемните личности на Кочериново, той е добър стопанин”, каза на старта на кампанията по негов адрес Цветан Цветанов. Минков спечели пълна победа, а по време на първия си мандат президентът Росен Плевнелиев го награди с приза „Кочериново най-чист град в България”.

В края на мандата си Минков се дистанцира от ГЕРБ, но отрече да е работил за друга политическа сила. На последните избори той спечели след балотаж с Иван Татарски, но Татарски обжалва решението на ОИК. Административният съд в Кюстендил отсече, че Иван Минков е законният кмет, но Татарски обжалва пред Върховния административен съд, делото е насрочено за април.

Третият фаворит за председателския пост на ГЕРБ в Кочериново е бившият лидер на ДПС Божидар Йосифов, бивш шеф на Общинска служба „Земеделие” – Кочериново, а сега главен секретар на Областна дирекция „Земеделие” – Кюстендил. Йосифов в момента е общински съветник от ГЕРБ и единствен от четиримата съветници от партията се опитва да играе ролята на опозиционер на кметската управа. Йосифов атакува липсата на правилник за работа на Общинския съвет, който беше внесен със закъснение, с много грешки и поради липси на мотиви за внасянето му, областният управител Виктор Янев го върна завчера.

В близките няколко дни предстоят совалки и събиране на топ актива на ГЕРБ с цел партията да разшири изборната си география. Местните структури разчитат на присъствието на представители от централното ръководство в лицето на депутата Кирил Калфин и лидера на ГЕРБ – Дупница Ивайло Константинов.

Spread the love