Съпругът на дупнишката съдийка Д. Петрова с 64 014 лв. в КТБ, пред Сметната палата декларирани 34 400 лв. на влог

Filed under: Дупница,Кюстендил |

 

Откраднали пасат за 1000 лв. и БМВ за 7 бона на съдия Красимира Проданова от Кюстендил

35-01-09 Daniela-Petrova

Съдия Даниела Петрова 

Имената на 3 съдийки от Кюстендил изплуваха в списъка на вложителите на КТБ с 5-годишна давност. С най-голямата сума на влог се оказа съпругът на дупнишката съдия Даниела Петрова, която влезе в състава на Административния съд в Кюстендил още от самото му начало. Според списъка половинката на съдия Петрова – Васил Иванов Петров, има на влог 64 014,22 лв. Името на съдия Даниела Петрова в Кюстендил се свързва с касирания вот за Общински съвет – Кюстендил през 2011 г. След умопомрачително броене на бюлетините и заради фактически грешки при вота в селската секция в Коняво съдийката реши, че трябва да има нови избори за местен парламент. Сега отново й бяха поверени част от изборните дела, и то пак в частта за съветници. Иначе в данъчната си декларация за 2014 г. Даниела Петрова е обявила, че мъжът й Васил разполага с 34 400 лева банков влог, а срещу произхода на парите е записано „заплата и дарение от родители”. Самата съдия Даниела Петрова пък разполага с банков влог в страната от 4224 лева. Друго имущество тя не е декларирала пред Сметната палата.

Потърсихме за коментар Даниела Петрова за името на съпруга й, обявено в списъците на КТБ, но заради прекалената й натовареност не успяхме да чуем мнението й.

На второ място по размер на вложенията се класира съдийката от Районен съд – Кюстендил, Красимира Проданова, а срещу нейното име се чете сумата 39 290 лв. Практиката на съдийката, която иначе е родена в София, започва от отдела за борба с организираната престъпност в Кюстендил. Съпругът й Бисер Николов Костадинов е избрал вложенията му да бъдат в евро. Той разполага с 1530 евро. Любопитна подробност е, че в данъчната декларация за 2014 г., подавана обаче през 2015 г., съдия Красимира Проданова е обявила два леки автомобила за откраднати. Това са „Фолксваген Пасат”, придобит за 1000 лева и БМВ 525, придобито за 7000 лева. Съдийката разполага с друго БМВ, придобито също през 2014 г. за 19 500 лева. Значително по-скромна във вложенията си е била съдийката в Окръжен съд – Кюстендил, Миглена Кавалова, която е обявила 2766 лева. Тя попълни състава на Темида от Районен съд – Дупница. За миналата година обаче Кавалова е пуснала само уведомление пред Сметната палата, т.е. няма промяна в имущественото й състояние.

 

Spread the love