Братовчедът Здравко Ангелов смаза голфа на брата на общинския съветник Мартин Мартинов – Христо в Самоков, заби се в дърво

Filed under: Самоков |

Полицията: Карал е с превишена скорост, годеницата му и майка й не са пострадали тежко

38-01-03 -оранжево-сако-copy

Мартин Мартинов

Разследват мистериозна катастрофа с колата на брата на общинския съветник Мартин Маринов в Самоков.

38-01-03-IMG_5150

Голфът е смазан от едната страна и е бил шофиран от братовчеда Здравко Ангелов.

38-01-03-IMG_5151 38-01-03-IMG_5149

Голфът е смазан от едната страна и е бил шофиран от братовчеда Здравко Ангелов. Тежката катастрофа стана вчера около 8.30 часа. Репортер на в. “Вяра“ веднага се отзова на мястото. Там бяха служители от РУ – Самоков. По думи на очевидци, събрали се на мястото на инцидента, голфът на самоковския строителен предприемач Христо Мартинов се е движел по пътя за София, по „Софийско шосе“, и се ударил челно в крайпътно дърво.

38-01-03-Началник-РСПБЗН-–-Самоков-гл.-инспектор-инж.-Любомир-Рогачев.

Любомир Рогачев

38-01-03 Георги Попов

Първоначално е съобщено, че има вероятност да е затиснат човек, поради което е повикан и екип от пожарната.

В колата пътували 38-годишна жена, младо момиче и шофьорът. Първоначално е съобщено, че има вероятност да е затиснат човек, поради което е повикан и екип от пожарната. На място е установено, че затиснат няма. „Отзоваха се дежурна смяна В, с началник Георги Попов, водач на специален автомобил Петър Истилянов и членове на екипа – пожарникар Петър Каньов и пожарникар Кирил Соколов. Оказали са веднага помощ според възможностите си. В този момент не се наложило да се извършат аварийно-спасителни дейности. Автомобилът е бил обезопасен от самозапалване. След това пристигнали екипите на пътна полиция и спешна помощ и предприели съответни действия по случая”, каза шефът на пожарната Любомир Рогачев.

Според данните, поради движение с несъобразена скорост, водачът е загубил контрол над управлението, блъснал се е в бордюра, в последствие в крайпътно дърво. Автомобилът е управляван от Здравко Ангелов на 23 години, на предната седалка е била неговата годеница и майка й – на 38 г., която пътувала на задната седалка. Майката на момичето е хоспитализирана в МБАЛ – Самоков за преглед със съмнение за комоцио. Направен е тест, който е установил, че водачът не е употребил алкохол. Предстои на Здравко Ангелов да бъде съставен акт за несъобразена скорост в населено място.

Свързахме се за коментар с общинския съветник Мартин Мартинов и брат на Христо Мартинов – собственик на автомобила. Ето какво разказа той: “Брат ми, Христо, даде личната кола на братовчед си – Здравко, за да отидат до София на преглед. Здравко ми сподели, че ги е засякъл голям камион, който не е подал сигнална светлина за меневра наляво и впоследствие, за да  избегне удара, се удря странично в дърво, а не челно. Пострадалите са били изплашени и не са имали възможност да видят и запомнят номера на камиона. Водачът на камиона е избягал от мястото на катастрофата. В района има камери и по техните записи ще се търси допълнителна информация. Колата е с щети – преден ляв калник, изкривен носач, спукана гума и огънат преден капак, всички аербеци – отворени. Части се намират, добре, че хората са живи“ – сподели пред „Вяра „ Мартин Мартинов.

Във версиите обач има разминаване – близките на постарадалия твърдят, че причина за удара е камион. Според разследващите, водачът е карал с превишена скорост. Къде е истината – предстои да установят компетентните лица.

 

 

Spread the love