Некадърна съдийска тройка начело с Боян Славков съсипа ПФК „Банско” и подари трите точки на „Локомотив” (ГО), Йордан Баряков: Играем качествен и съвременен футбол, не бива да бъдем обучение за неграмотни съдии

Filed under: Спорт |

 

45-14-01-NOVO-3_sasho angelov 2

С голяма доза настроение потегли за Горна Оряховица групата футболисти от Банско. Всичко това идваше от сериозната подготовка, която направиха възпитаниците на Иван Атанасов през седмицата. Треньорският щаб на „козлите” познаваше много добре играта на домакините и знаеше как да подходи, за да ги изненада на собствения им терен в Горна Оряховица. Единственото нещо, за което не бяха готови ръководство, треньорски щаб и футболисти на „Банско”, бе, че този мач ще се ръководи от некадърното съдийско трио Боян Славков, Йордан Петров и Николай Чакъров. Твърде рано си показаха зъбите господата арбитри и това с голяма сила бе опитано от гостите от „Банско”. В 18-ата минута Петър Лазаров отбеляза красиво попадение във вратата на Колев, но радостта на банскалии бе помрачена незаслужено от „големия” арбитър Боян Славков. Този човек явно познаваше правилника както дяволът чете Евангелието, след като отмени чист гол и отсъди фаул в нападение. И всичко това беше при нулев резултат и ако това попадение беше признато, нещата на терена щяха да бъдат съвсем други за гостуващия тим. В 33-тата минута при измислен фаул в полза на домакините се стигна до отбелязване на попадение от Мариян Иванов за 1:0.

45-14-01-NOVO-4531691

Следващото положение бе чак в 64-тата минута и донесе втори гол. Кънев открадна топката от Петър Лазаров и изведе Симеон Мечев, който с удар между краката на вратаря удвои – 2:0.

През втората чат на срещата повече положения за отбелязване на гол имаха футболистите на „Банско”. Влезлият в игра Милен Лефтеров проигра две чисти голови ситуации, но и в двата случая не бе точен срещу вратаря на домакините Колев. В 70-ата резервата Антонио Ласков от фаул стреля в близкия ъгъл и изненада Колев за 2:1.

В даденото продължение на мача главният съдия Боян Славков показа втори жълт и червен картон на Любомир Витанов от отбора на „Банско” и с това затвърди наедекватното си и тенденциозно съдийство, с което тотално ощети отбора на гостите.

След мача мнения дадоха:

Сашо Ангелов – старши треньор на „Локо” (ГО):

„Доволен съм, че от вече четвърти мач с „Банско” взехме първа победа. Имахме два равни и една загуба. Но отборът играе още тежко, не ми харесва като скорост, може би и калният терен не го позволи, но явно върху това ще работим.

Имахме доста положения, но не се получаваха, защото бяхме като стреснати. В дефанзивен план добре с изключение на този нелеп гол, който стана от наши грешки – започна още от центъра, после излишен фаул и хубав удар… Не сме добре в организацията на атаките, но все пак имахме положения. При малко по-точно отиграване мачът щеше да приключи с трети гол.

Никога не съм твърдял, че в българската „Б” група има високо качество. Почти всички отбори са равностойни и който надделее физически и има малко футболни умения, при него се получава.

Съдията накъса мача, фаул за „ох” не се дава. Или по-точно се дава само в България. Ако тези неща се изчистят, ще се вдигне и скоростта на футбола.”

Иван Атанасов – старши треньор на „Банско”:

„През седмицата се афишираше, че този мач е много важен за домакините, предвид техните високи цели. Очаквах наистина здрава битка, можеше да играем и по-добре, но лошо впечатление ми направи съдийството на рефера. При 0:0 ни отмени чист гол, спести и картон още в началото. Много пресилени картони, тенденциозно… Ако мисли така да свири и в бъдеще, няма как да стане. Той показа явно пристрастие. Четвъртият съдия Радослав Гидженов непрекъснато коригираше действията на главния арбитър Боян Славков, дори при обявеното четири минутно продължение той каза че трябва да бъде повече и то нарасна на седем минути. Този арбитър не трябва да свири повече на нашия отбор.

Нямам нищо против „Локомотив”, имат добра публика, която ги подкрепя, уважавам техните цели, но защо съдията така свири? Ако Лефтеров беше вкарал сам срещу вратаря, можеше да стигнем и до победата. Лошото е, че ни нашариха с картони и за следващия мач ще бъдем отново с двама наказани.”

Йордан Баряков – изпълнителен директор на ПФК „Банско”:

„По-неадекватно съдийство от това на тройката начело с Боян Славков не съм виждал. Измислен фаул при отбелязване на първия гол в нашата врата, незаслужени и двата жълти картона срещу Любо Витанов, безброй обратни фаулове на терена срещу нашия тим. Нека за в бъдеще СК на БФС да не изпраща такива недоразумения като Боян Славков на наши мачове. Нашият отбор играе качествен, грамотен и съвременен футбол и не бива да бъде обучение за неграмотни съдии”.

Spread the love