Съдия Снежана Кьосева удари с условни присъди двама пияни шофьори, единият отнася и 250 лв. глоба

Filed under: Дупница |

sud

Двама мъже се сдобиха с условни присъди, след като преди дни са спипани да шофират пияни. Районният съд в Дупница наложи наказание „лишаване от свобода” за срок от 3 месеца на С.И.Х., чието изтърпяване отложи за три години, съобщават на сайта на ведомството.

Изправеният на подсъдимата скамейка, който не е осъждан досега, се призна за виновен в това, че на 14 февруари около 21:15 часа в гр. Дупница, по ул. „Патриарх Евтимий”, на входа за жк „Бистрица”, посока центъра управлявал лек автомобил „Нисан Патрол” с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 1,54 на хиляда. Престъплението е установено с дрегер. Подсъдимият, седнал зад волана след почерпка на Трифон Зарезан, отнесе и 250 лева глоба, както и наказание „лишаване от право да управлява МПС” за шест месеца.

Другият осъден е с инициали К.Г.И, спипан е почерпен зад волана също на 14 февруари, но около 17:30 часа в гр. Бобошево, по ул. „Св. Ив. Рилски”. Шофирал е лек автомобил „Мицубиши Ел-200” с английски регистрационни табели, с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, а именно с концентрация на алкохол в кръвта си 2,71 на хиляда. За това престъпление на К.Г.И., който вече е бил осъждан, е наложено наказание „лишаване от свобода” за 5 месеца, чието изтърпяване се отлага за три години. Подсъдимият е наказан и с лишаване от право да управлява МПС за десет месеца. Двете престъпления са установени с дрегер. Делата приключиха със споразумение между подсъдимите и Районната прокуратура в лицето на прокурор Юлиян Крумов, които съдия Снежанка Кьосева одобри.

 

 

 

Spread the love