Ски учителят Марио Ангелов от Дупница откри 4-та изложба в Дупница в 82 графики и акварели, почерпи гостите си с вино и бонбони

Filed under: Актуално от днес,Дупница |

Мария Занева, шампионът по тенис на маса Любчо Янакиев, преподавателят и художник Явор Виделов, арх. Адриана Велева се насладиха на картините

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Румен Георгиев (вляво) откри изложбата.

Дупничанинът Марио Ангелов откри четвърта изложба акварел и графика в галерия „Околийска къща”. Десетки негови приятели, както и много гости, между които и чужденци, дойдоха на събитието. Между гостите бяха и Мария Занева, шампионът по тенис на маса Любчо Янакиев, преподавателят от СОУ „Паисий Хилендарски” и художник Явор Виделов, арх. Адриана Велева и др.

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Част от присъстващите гости на изложбата

Експозицията откри скулпторът и приятел на художника Румен Георгиев. „Започна като един много сръчен график, но през последните 2-3 години се насочи към акварела с елементи от графиката и отново показва един много стабилен рисунък, създава прекрасни произведения с много професионализъм. Благодаря, че ми дава възможност да се насладя на произведенията му”, посочи той.

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Марио Ангелов с приятелката си Теодора Пейчева

„Искам да благодаря на всички, които дойдоха и се надявам да им харесат моите картини. Надявам се, че съм достигнал такова ниво, че да мога да зарадвам хората”, заяви авторът на изложбата, която включва общо 82 картини – акварели и графики. За изложбата му през 2014 г. уредникът на галерията, който сега отсъства по здравословни причини, каза нещо, което в пълна степен важи и днес за творчеството на художника: „Предишните му изложби бяха сюрреалистични и тук има някои неща, а сега картините са му реалистични, но това не е този реализъм, който е пренесен от фотоапарата дословно. В него има тази иреалност, тази приказност и този поглед, които те карат да откриваш нещо вълшебно в самата рисунка, пейзаж, картина.”

След официалната част авторът на експозицията почерпи щедро с шоколадови бонбони, ядки и соленки, безалкохолно и вино гостите.

Изложбата ще остане експонирана в галерията до 19 март. Самите картини са на напълно достъпни цени: от 25 до 70-80 лв.

Марио Ангелов е ски учител в Банско по време на зимния сезон. През останалото време работи на хижи или извън България най-различни неща, дори и в строителството. Тази изложба бе предвидена за м. септември, но междувременно той заминава на работа в Германия и изложбата се отлага, за да бъде открита, вече по-пълна, сега. За себе си казва, че ще продължава да учи и да се усъвършенства.

„Аз съм самоук. Тази техника акварела съм заимствал от интернет. Продължавам да работя и графика. Преди няколко години реших да пробвам в акварела и в крайна сметка някои от експериментите излязоха успешни”, казва Марио Ангелов. Играта е в цвета и светлината и пресъздаването на някои усещания от природата, смята той. Разкрива, че по пътя на изкуството е тръгнал преди 10-12 години след запознанство с момиче, което рисувало, и оттогава започва да рисува и той. Категоричен е, че без труд нищо не става, а желанието му е да доразвива техниката си.

 

 

 

 

 

 

 

 

Spread the love