Депутатът от БДЦ Петър Петров стартира спешен ремонт на пътя с активирано свлачище Бобов дол – Жедна: Канавките са затлачени, отводняването – плачевно

Filed under: Актуално от днес,Бобов дол,Дупница |

Министър Лиляна Павлова подготвя документи за обществена поръчка за избор на изпълнител на строителните работи

63-07-01 петър петров

Петър Петров – депутат от БДЦ

Депутатът от Български демократичен център Петър Петров поиска от МРРБ да стартира в най-скоро време ремонтни дейности на пътя Големо село – Мало село – с. Мламолово – Бобов дол на границата на миньорската община с Радомир, като отсечката е част от републиканската пътна мрежа. Той постави проблема по спешност пред министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. „Този път, който преминава през територията на община Бобов дол, е от изключително важно значение за транспортната осигуреност на населените места от община Бобов дол и града. Чрез него се осигурява транспортна връзка на селищата от общината с общинския център – град Бобов дол.

231-12-03-Liliana Pavlova

Лиляна Павлова

Пътната отсечка представлява връзката на селищата от община Бобов дол с пътните възли на Автомагистрала „Струма”. Път ІІІ – 623 е с директна връзка на община Бобов дол в направление Радомир-Перник-София, той е алтернативен път при извънредни обстоятелства. По пътя се осигурява транспортна връзка за придвижване на работещите от община Радомир и община Перник в минните, обувните, ремонтните и преработвателните предприятия на територията на община Бобов дол“, уточни още народният представител от БДЦ Петър Петров.

Той припомни пред МРРБ и за регистрираното свлачище, заради което преминаването през участъка е осигурено с изграждане на временен вариант, дългосрочното решаване на проблема е с изместване трасето на пътя в устойчив терен, като изместването е в процес на проектиране, гласи предложението на депутата от Кюстендилски регион.

Отводняването на пътното платно е в лошо състояние, канавките са затлачени, а водостоците зле функциониращи и/или нефункциониращи. Банкетите са обрасли с тревиста и храстова растителност, като на места нивото им е по-високо от пътната настилка (предпоставка за задържане на вода), образуват се големи локви, а през зимния период се наблюдават значителни като площ заледявания. Народният представител е получил уверения от министър Павлова, че от ведомството са предприети мерки за обезопасяване на обекта и пропускане на движението по временно трасе с трошенокаменна настилка. Към момента тече подготовка на документация за обявяване на обществена поръчка за изготвяне на технически проект на участъка. След като техническата документация е финализирана, ще се премине и към избор на изпълнител отново след обществена поръчка, който да извърши строително-монтажните работи. Заради значимостта на направлението то е включено в инвестиционната програма на Агенция „Пътна инфраструктура” за тази година, уверява в писмения си отговор до народния представител министър Лиляна Павлова. Освен това от МРРБ предвиждат до края на тази година да приключи и укрепването на републикански път в отсечка след село Бабино, както и обезопасяването с високоякостни стени на път след село Мурсалево, част от републиканската пътна мрежа.

 

 

Spread the love