Бивш руски министър бил убит във Вашингтон

Filed under: Свят |

13-02-Lesin

Бившият руски министър на печата Михаил Лесин, който бе намерен мъртъв в хотелска стая във Вашингтон през ноември, е умрял от удари с тъп предмет по главата.

Лесин имал и рани с тъп предмет по врата, тялото и крайниците, се казва в изявление на съдебния лекар във Вашингтон и вашингтонската полиция, цитирани от световните агенции.

57-годишният бивш министър бе намерен мъртъв от камериерка на 6 ноември м.г. в хотел „Дюпон съркъл“ във Вашингтон. Местната полиция тогава не установи нищо подозрително при разследването. Не стана и ясно с каква цел Лесин е бил в САЩ.

В Москва приятели на бившия министър заявиха, че в последните години той е боледувал и са му били правени няколко операции. По първоначални данни се смяташе, че смъртта му е причинена от сърдечен пристъп.

Съдебно-медицинската експертиза обаче показала, че се касае за убийство.

Москва чака обяснения и официални данни от Вашингтон по разследването на смъртта на Михаил Лесин, заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, която добави, че е възможно руските компетентни органи да поискат от САЩ участие в разследването, предаде БТА.

Михаил Лесин бе министър по печата, електронните медии и масовите комуникации от юли 1999 до февруари 2004 г. През 2013 г. стана генерален директор и председател на управителния съвет на „Газпром медиа холдинг“, но подаде оставка следващата година.

Според АФП, Лесин е бил приближен до президента Владимир Путин и негов съветник при създаването на руската многоезична информационна телевизионна компания Russia Today.

Той притежава недвижими имоти за милиони долари в Европа и няколко резиденции в Лос Анджелис.

Снимка:

Михаил Лесин бе министър от 1999 до 2004 година

Spread the love