Крадци пребиха жестоко 93-годишна жена за 100 лв.

Filed under: България |

12-02-staritsa

93-годишна жена бе пребита жестоко от крадци в дома си в пловдивското село Ръжево Конаре, където живеела сама. Нападателите взели 100 лв. Те са задържани.

Жестокият побой е извършен на 9 март вечерта, съобщиха Радио Пловдив и Нова телевизия.

93-годишната Дона Чернева си легнала, когато в къщата й влязъл маскиран мъж.

„Беше към 21 часа. Бях си легнала, когато мъжът се хвърли върху мен. И започна да ме бие. Крещеше – давай пенсията!“, разказва възрастната жена.

В продължение на близо 2 часа нападателят душил и бил по главата и тялото старицата, за да каже къде крие пенсията си. Накрая намерил и взел 100 лева и си тръгнал.

Пострадалата жена е открита от свой съсед, който се обадил на синовете й в Пловдив и на полицията. Дора Чернева е настанена в пловдивска болница с травми по гърдите, ръцете и лицето.

„Аз я заварих стресирана, не можеше въобще да ходи, беше синя, посиняла. Аз, ако бях се върнал, щях да го нарежа, да го изпратя на г-жа Бъчварова да види какво се случва в селата, не да ни тупат от ЕС, че сме първенци. Ние сме последната държава в света”, силно разстроен заяви синът на баба Дора – Иван Чернев, цитиран от bTV.

Кметицата Йовка Аврейска разказа, че в Ръжево Конаре преди 10 години е имало подобен инцидент. Тя призна, че има проблем с уличното осветление, като от общината й обещали, че той ще бъде разрешен.

Главният секретар на МВР комисар Георги Костов съобщи, че за по-малко от 48 часа извършителите на жестокия побой са задържани. Физическият извършител е 27-годишен рецидивист от село Дълго поле с излежана присъда за убийство. Като помагач е действал друг 35-годишен мъж. Той е от Ръжево Конаре.

Директорът на Главна дирекция „Национална полиция” Христо Терзийски допълни, че двамата мъже са с криминални прояви от всякакво естество.

Разпитите им продължават и днес, като по обед ще бъде дадена повече информация по случая от полицията и прокуратурата в Пловдив. Очаква се двамата насилници да бъдат обвинени за нанасяне на телесни повреди и кражба на имущество.

Това е поредният случай на жесток побой над възрастен човек от крадци. На 3 ноември 2014 г. 82-годишният Боню и 77-годишната Мавруда Добреви от хасковското село Малко Градище бяха нападнати от трима маскирани мъже. Пенсионерите бяха бити жестоко и заплашени, че ще бъдат разфасовани с моторна резачка, за да дадат на крадците спестените си пари.

94-годишната Емилия Бузова, бивша преподавателка по акордеон, беше нападната на 15 октомври м.г., жестоко бита, душена и затворена в банята на дома си във Видин. От къщата й бяха взети 30 лева, одеяло и дребни електроуреди. Месец по-късно възрастната жена почина. За жестокото нападение бе задържан 42-годишният Петър Петров от Белоградчик, криминално проявен и осъждан.

През януари т.г. трима нападатели нахлуха в дома на възрастно семейство в пловдивското село Голям чардак. 75-годишният мъж и 70-годишната му съпруга бяха пребити с твърд предмет и оставени в безпомощно състояние. След като претърсили жилището и не намерили пари и ценни вещи, тримата избягали.

Снимка:

Дона Чернева е настанена в пловдивска болница

Spread the love