102 гласа настаниха Митко Тилев от ГЕРБ на кметския стол в петричкото село Долна Крушица, съпартиецът му Сейхан Ахмедов победи в  Хвостяне с 5 гласа повече опонента си Баадин Хюсеинов от БСП

Filed under: Благоевград,Гоце Делчев |

50-03-01 Сейман АхмедовСъс 102 гласа „за” от общо 158 гласували кандидатът на ГЕРБ от петичкото село Долна Крушица Митко Тилев седна на кметския стол там. Той бе избран с мнозинство от местните в селото по време на вчерашните частични избори за кмет. На второ място остана кандидатът на Българска нова демокрация Борис Тупаров. За кандидата на бившия кмет на Петрич инж.Вельо Илиев са гласували 30 гласоподаватели, а за кандидата на БСП Симеон Тилев са дали гласа си едва 15 души.

Кмет на гърменското село Хвостяне пък стана Сейхан Ахмедов от ГЕРБ, а в Крушево за такъв бе избран Ибрахим Камбер – „Движение 21”. Сейхан Ахмедов от ГЕРБ победи в село Хвостяне с пет гласа повече опонента си Баадин Хюсеинов от БСП. До повторния вот в селото се стигна, след като на редовните местни избори там не бе излъчен победител. Двамата кандидати, които стигнаха до балотаж, получиха по 249 гласа. В село Крушево вчера не бе избран кмет. На балатож отиват Ибрахим Камбер от „Движение 21” и Ангелина Качамакова от ДПС. Припомняме, че до нови избори там се стигна заради смъртта на кмета Юлиян Качериев. Новоизбраният кмет издъхна 17 дни след победата си на изборите през октомври. За осигуряването на спокойното преминаване на изборния ден заради очаквани скандали и машинации полицейското присъствие в Хвостяне и Крушево вчера бе засилено. В Крушево за кмет гласува и семейство англичани, което от години живее в селото. Чужденците са регистрирани и като негови жители. И двата избора за кмет в селата Хвостяне и Крушево, както и на това в Долна Крушица, Петричко, са назначени с указ на президента Росен Плевнелиев.

 

Снимки опис – Сейхан Ахмедов – кмет на с. Хвостяне

Spread the love