С марков костюм за 300 лв. бизнесменът Кирил Георгиев откри новия офис на сдружението за граждански контрол в Петрич, плаща 128 лв. наем на общината

Filed under: Петрич |

Помещението е боядисано за сметка на Стоян Тимев, столовете са от порядъка на 1000 лв., богата трапеза освети отец Ангел

52-01-02-Димитър Танев и Кирил Георгиев

Димитър Танев и Кирил Георгиев

Сдружение „За гражданско управление и контрол на Община Петрич“ откри офис в центъра на град Петрич. Офисът е супер луксозен след направения основен ремонт. Ламинатът е като за кацане на самолети, от най-скъп и качествен материал, чисто ново е обзавеждането, вратите са последен писък, столовете от порядъка на по 1000 – 2000 лв., той е боядисан изцяло за сметка на строителния предприемач в Петрич Стоян Тимев, който подсигурил боята и мазилката.

52-01-02-

Отец Ангел направи водосвет на новия офис

Съобщиха за вестник „Вяра“ гости на тържествената церемония. Членове и симпатизанти на сдружението присъстваха на откриването, сред официалните гости бяха председателят на революционното петричко сдружение Кирил Георгиев, народният представител Димитър Танев, председателят на Общинския съвет в града Георги Динев, юристката на община Петрич Рилка Филипова, адвокат Борис Харизанов, зам.-кметът Борислав Коларов, строителните предприемачи Руси Бахтарлиев, Александър Василев, Стоян Тимев и др., десетки общественици, жители и гости на южния град.

52-Krisi-04-Кирил Георгиев и Георги Динев

Кирил Георгиев и Георги Динев

Барнат в марков черен костюм за сумата от 300 лв., съчетан перфектно с риза в небесносиньо, Кирил Георгиев изуми всички с екстравагантното си облекло. По вкус и стил на председателя не отстъпваше и депутатът Д. Танев, който подобно на К. Георгиев бе заложил също на черен костюм и синя риза, но с черни кантове по нея. Адв. Борис Харизанов и строителят Стоян Тилев бяха заложили пък изцяло на младежкия спортно-елегантен стил – бели ризи с тъмни панталони без вратовръзки и сака. Двамата бяха наметнати със спортни къси якета в тъмен цвят. Масите по повод откриването на новата придобивка бъкаха, отрупани от деликатеси, марковите питиета, с които просъстващите бяха посрещнати, пък сами по себе си говореха за щедростта на членовете на сдружението. Всички присъстващи поднесоха по символичен подарък на председателя Кирил Георгиев с пожеланието работа им да спори. Сълзи в очите му бяха предизвикани от майката на нелепо починалия преди месец член на сдружението Владимир Божинов, която поднесе на новодомците бутилка червено вино и бонбониера.

Офисът е на достъпно и удобно място за жителите на гр. Петрич. За здраве и благоденствие на всички членове, както и на тези, които имат заслуга за офиса, водосвет отслужи отец Ангел, съобщиха пиарите на сдружението. „Офисът е не само за сдружението, той ще може да се ползва и от други обществени организации“, каза Кирил Георгиев. Припомняме, че Сдружение „За гражданско управление и контрол на община Петрич” с председател бизнесмена Кирил Георгиев спечели битката за общинско помещение за офис на сдружението срещу бившия кмет на Петрич Вельо Илиев в Административен съд – Благоевград. През миналата година Общинският съвет в южния град със свое решение предостави на сдружението общинско помещение в идеалния център на Петрич. Помещението е от 80 кв.м и сдружението го поиска от общината, за да извършва обществена дейност. Местните парламентаристи удовлетвориха желанието на сдружението и го предоставиха за срок от пет години, като определиха месечна наемна цена от 1,60 лв. за кв.м. „За” гласуваха 19 съветници, „против” – четирима. Тогавашният кмет на общината Вельо Илиев не изпълни това решение и го обжалва в Административен съд – Благоевград. След няколкомесечна сага магистратите се произнесоха в полза на сдружението, оглавявано от Кирил Георгиев. Както е известно, той бе сред най-яростните противници на предишното общинско управление начело с Вельо Илиев. Организирани бяха поредица от протести и бе искана оставката на бившия кмет. На последните местни избори Георгиев подкрепи за общински кмет Димитър Бръчков. Сега градоначалникът предстои да подпише договор със сдружението и то да се настани в помещението, предоставено му под наем от предишния Общински съвет.

 

 

Spread the love