Поетесата доц. Веска Гювийска, пенсионер №1 Павлина Теова, лекарките Лидия Бакалова-Хотева и Кацарска и БЧК активистки спорят за титлата „Жена на годината” в Благоевград

Filed under: Актуално от днес,Благоевград |

 

53-05-01 Elisaveta_Kamenichka2

Елисавета Каменичка

Преподавателката по математика в Трето основно училище „Димитър Талев” в Благоевград Вася Борисова, дългогодишен доброволец в БЧК, Виолета Василева – Талупска, служителката в БЧК Даниела Треновска, д-р Антоанета Кацарска – онкология, д-р Лидия Бакалова – Хотева – педиатър, известната българска поетеса доц. Веска Гювийска, многократната държавна шампионка по ориентиране и бизнес дама от търговския сектор Маруся Данаилова, художничката в Общински куклен театър – Благоевград, Миглена Методиева-Славкова, народната певица и председателка на Клуба на пенсионера в квартал “Еленово” Павлина Теова и председателката на Сдружение “Знание, успех, промяна” Силвия Димитрова са претендентките в конкурса „Жена на годината на Благоевград” за 2016 година. Събирането на номинациите приключи вчера, след като журито разгледа всички подадени имена. Организатор на конкурса, който ще се проведе на 25 март, когато е и Денят на благоевградчанката, са Женското благотворително дружество „Македония” и Клубът „Жена на годината на Благоевград”.

53-05-Виолета Стойчева

Виолета Стойчева

53-05-01 Веска Гювийска

Веска Гювийска

Припомняме, че културният форум „Жена на годината” се провежда от 2003 година насам.

156-07-01  Здравка Чимева

Здравка Чимева

В него участват видни благоевградски жени с богат принос в развитието на града. Сред по-известните дами в Благоевград – носителки на признанието, са председателката на Сдружение „Ние, жените” и елитна бизнесдама от Пиринско Здравка Чимева, удостоена с приза през 2009 година, Иванка Лалева – журналист във в. “Пирин Труд” 2007 година, Юлия Дживджорска – актриса в ДТ „Никола Вапцаров” – 2011 година, д-р Теменужка Любенова – председателка на Общинския съвет по наркотични вещества, 2013 година, Елисавета Каменичка – директор на Радио Благоевград за 2014 година, началната учителка за миналата 2015 година Виолета Стойчева и други.

 

 

 

Spread the love