Взеха за бежанци пътуващи търговци на килими в Дупница

Filed under: Дупница |

Image_5375218_407

Бдителни дупничани объркали група от 8-10 пътуващи търговци, установили се на бивак край местния битак за бежанци и веднага звънели на тел.112, съобщиха от областната дирекция на полицията в Кюстендил.

Към 19 ч. в петък пред един от блоковете до пазара спрял микробус, кърджалийска регистрация. Мъж, който пушел на едно от терасите ги забелязал как се установяват в загражденията за празен амбалаж, застилат одеяла и лягат да спят. Видът им бил като на бежанците, показвани по ежедневните телевизионни репортажи.

Изпратените на място ченгета и охранителни фирми на пазара установили, че групата не са от Афганистан или от Сирия, а пътува от Кърджалийско и кара килими за продан. документите им били напълно изрядни, в тях имало записана целта на пътуването – търговия, каза говорителят на областната дирекция Катя Табачка вчера. Наскоро дупничанинът Йордан Христов беше осъден на 8 месеца условно за каналджийство, което направи бежанския проблем актуален и в Дупница.

Като преспали, към 6 ч. сутринта „бежанците“ търговци се изнесли от дупнишкия битак. Предполага се, че поели към съседния Кюстендил, където три дни ще върви празникът „Кюстендилска пролет“ и ще могат да продадат стоката си, коментираха по града вчера, пише „Труд“.

Подробности в печатното издание.

Spread the love