Общинското дружество „Хигия” в Кюстендил крета с 1272 лв. печалба, инвеститори искат да вземат на концесия язовира в село Граница

Filed under: Актуално от днес,Кюстендил |

Съветниците проверяват финансовите отчети и на „Дезинфекция”, заяви ОбС шефът Иван Андонов

59-07-01 Ivan Andonov (3)

Общинското дружество „Хигия” ЕООД, което стопанисва Чифте баня, отчете едва 1272 лв. печалба за 2015 г., съобщи ОбС шефът Иван Андонов. Минипарламентът в Кюстендил ще проследи под лупа състоянието на 2 търговски дружества със 100% общинско участие, едното от което е „Хигия“ ЕООД, а другото „Дезинфекция, дезинсекция и дератизация” (ДДД). Чифте баня в момента чака произнасяне на Върховния административен съд дали решението за продажба, взето от ОбС, е законосъобразно. „Нужен ни е инвеститор, който да предложи много добри условия за Чифте баня.

Трябва да създадем добри условия и добър климат за инвеститори, въпреки тежката ситуация в света“, заяви шефът на минипарламента.

Иначе печалбата на „Хигия” от 1272 лв. се приема за положителен финансов резултат. Дружествоо е с капитал от 36 000 лв. и е платежоспособно, може да изплаща текущите си задължения с наличните активи, коментира Иван Андонов.

Общинското ръководство отново ще входира проекта за реконструкция на спортен комплекс „Осогово“, както и да получи сертификат от Министерството на туризма за изградения Туристически информационен център на пл. „Велбъжд“.
Има заявен инвеститорски интерес за получаване на концесия на язовира в село Граница, както и към получаване под аренда на общинска земя за овощни градини в селата Горановци, Берсин, Ябълково и Полетинци. Има интерес от страна на земеделски стопани за предоставяне на общинска земя под аренда. „Интересът към земята в Кюстендилско е голям, непрекъснато имаме хора, които желаят да закупят или да вземат под аренда земи на територията на общината”, заяви Андонов.

 

Spread the love