Преизбраха приближения на Галеви Ст. Павлов за лидер на БСП-Дупница, бюлетините броиха чичото на най-добрия му приятел и съдружникът му Башленски, социалисти питат: Истина ли е, че за изборите са хвърлени 60 бона

Filed under: Дупница,Искам думата,Общество |

Ибришимов плати ли си дълговете от 50 000 лв. за хотела,  кога ще разкаже за среднощните партита и рождени дни в имението на  Братята, питат членове на столетницата

 20 членове поискаха оставката на ръководството с мотива: Изборът е манипулиран; изхвърлиха Пехливански от всички партийни структури

Лукс возила на соцелита, окупираха ресторанта, пред който се проведе конференцията, там бяха и беемветата на Анин и Ибришимов

Над 350 членове са напуснали редиците, разочаровани от ръководството, други 40 са починали през последния мандат

258-06-02 STANISLAV PAVLOV copy

Станислав Павлов

Приближеният на Братя Галеви Станислав Павлов бе преизбран за лидер на БСП на 13-ата отчетно-изборна конференция в Дупница, а съседът на изчезналите бандити – Чавдар Милошов, бе издигнат за делегат на конгреса, който ще избере национален лидер на партията.

273-10-01-bratia-galevi.-jpg

Пламен Галев и Ангел Христов

Около 80 души присъстваха на отчетно-изборната конференция, която се състоя в събота. Старият нов лидер Станислав Павлов спечели с мнозинство, като бюлетините брояха депутатът Иван Ибришимов и Асен Башленски.

148-03-81-ibrishimov-photo_verybig_1102682 copy

Иван Ибришимов

60-01-02 Анин 0 copy

Александър Анин и Станислав Павлов

Асен Илиев е чичо на най-добрия приятел на Павлов – Иван Ибришимов, а Асен Башленски му е партньор във фирмата за алуминиева дограма и щори.

60-1-ASEN-ILIEV_006 copy

Асен Илиев

60-01-02-Башленски

Асен Башленски

Башленски се прочу с обществена поръчка от 25 000 лв. срещу които да построи алуминиевите прегради на ГУМ-Дупница. Майката на Асен Башленски – Ани е дългогодишн щатен секретар на Столетницата в Дупница, а леля му Донка е бивш общински съветник, която спечели от тотото 30 000 лв. и купи чисто нов автомобил на Башленски.

118-02-03-01 copy

Георги Пехливански

248-01-08 Първан Дангов

Първан Дангов

Съпартиецът им Александър Анин пък грабна общинска поръчка с фирма на майка му, а след като бе отстранен от шефския пост в „Напоителни системи”, се появи с лъскаво Бе Ем Ве.

60-01-02 60-01-02 225

Приближеният на Братя Галеви Станислав Павлов бе преизбран за лидер на БСП на 13-ата отчетно-изборна конференция в Дупница, а съседът на изчезналите бандити – Чавдар Милошов, бе издигнат за делегат на конгреса, който ще избере национален лидер на партията. Около 80 души присъстваха на отчетно-изборната конференция, която се състоя в събота. Старият нов лидер Станислав Павлов спечели с мнозинство, като бюлетините брояха чичото на най-добрия му приятел – депутатът Иван Ибришимов и Асен Башлнски. Асен Илиев е чичо на най-добрия приятел на Павлов – Иван Ибришимов, а Асен Башленски му е партньор във фирмата за алуминиева дограма и щори. Башленски се прочу с общесвена поръчка от 25 000 лв. срещу които да построи алуминиевите прегради на ГУМ-Дупница. Майката на Асен Башленски – Ани е дългогодишн щатен секретар на Столетницата в Дупница, а леля му Донка е бивш общински съветник, която спечли от тотото 30 000 лв. и купи чисто нов автомобил на Башленски. Съпариецът им Александър Анин пък грабна общинска поръчка с фирма на майка му, а след като бе отсранен от шефския пост в „Напоителни системи”, се появи с лъскаво Бе Ем Ве. Колата му беше паркиран пред ресторант „Рилена”, където се състоя конференцията. Там беше и лукс возилото, също марка Бе Ем Ве на Иван Ибрашимов. Целият паркинг пред „Рилена” беше отрупани с лукс возила на соц елита в Дупница. Първан Дангов не беше сред делегатите на събранието. Главата на бившия кмет социалист Първан Дангов бе поднесена от елита на дупнишките социалисти пред благодетелите им Братя Галеви веднага щом излязоха от ареста. Дангов беше гилотиниран чрез санкция сваляне на политическото доверие, защото разкри, че по време на тяхното управление бившите общински съветници Иван Ибришимов, С. Павлов, Асен Башленски, Асен Илиев и почти всички действащи тогава  местни парламентаристи са били облагодетелствани с обществени поръчки и закупуване на общински имоти на безценица. По-късно Иван Ибришимов и Станислав Павлов бяха в първите редици на протеста пред Софийския градски съд, където с част от съпартийците си настояваха Галеви да бъдат освободени. По този начин те се противопоставиха на благородни личности като покойния инж. Кирил Ангелов и десетки други честни социалисти. Както в. „Вяра” писа, Кирил Ангелов направи достояние една от най-строго пазените тайни в БСП – връзката, която влиятелни социалисти поддържат с Братя Галеви. След като Кирил Ангелов почина, Първан Дангов получи съдебно цунами от над 25 дела, след като от „Позитано” развързаха ръцете за окончателна разправа с него. Журналист на в. „Вяра” получи 15 дела от по 50 000 лв. от половината бригада на Галеви за уронен престиж и достойнство, които до едно спечели.

Сега всички приближени на Братя Галеви запазиха позициите си в БСП-Дупница, въпреки че 20 редови членове им поискаха осавката заради катастрофалните рзултати от местните избори. Станислав Павлов отвя конкурентите си за лидерския пост – Сотир Занев и Весела Монева, за които гласуваха по 2-ма-3-ма души. Весела Монева беше изхвърлена дори и от Ревизионната комисия. За Павлов гласуваха 71 от присъстващите на форума 80 души. Официален гост на конференцията бе организационният скретар на БСП Станислав Владимиров, който изтъкна, че успехите на една партия се градят на база нейната медийна политика. При това изявление Иван Ибришимов скочи, все едно е настъпен по мазола, и обяви: За катастрофалните резултати на изборите е виновен в. „Вяра”. Те ни съсипаха, ние сме прекрасни хора, Станислав Павлов е изключителна личност. Удовлетворен съм, че повече млади хора намират място в ръководството, но за всичко е виновен в. „Вяра”. В залата се чуха питания: Защо не дадохте отговор на въпросите на в. „Вяра” кога ще си платите данъка от над 50 000 лв.? За хотела, който купихте от община Дупница за смешна сума. Защо мобилизирахте бияча на Братя Галеви – Георги  Градевски-Конана, в предизборната си кампания за кмет? Защо в продължение на 2 години БСП-Дупница не е дала нито една пресконференция, защо не разказахте за нощните сбирки в имението на Галеви и как чествахте рождените си дни с „братята” и др. Срещу тези въпроси, които хората зададоха, Ибришимов и Павлов издигнаха стена с думите: тихо, тихо, не сега. Въпросът колко средства БСП отдели за предизборната си кампания, също бе подминат. ”Истина ли е, че сте хвърлили 60 000 лв., откъде взехте тези пари, питаха социалисти. Но те са категорични, че както изборът на ръководство, така и на делегати за националния конгрес са абсолютно манипулирани – 3 пъти беше подменена листата, без да се даде разумно обяснение, а бюлетините бяха броени от най-близките хора на Станислав Павлов и Иван Ибришимов. Общинският съветник Георги Пехливански, който официално поиска оставката на цялото ръководство и пръв хвърли оставка като зам.-председател на БСП, бе изключен от всички структури на левицата в БСП. Той остава общински съветник, който успя да прегази над 10 съпартийци и се класира чрез преференции на едно от първите места в листата на БСП.

25% от членската маса през годините се е стопила, 40 души са починалите, партията наброяваше 980 души, а сега са 700. Избори за БСП-Дупница означават само едно – нова катастрофа. Освен това най-голямата структура  на жк Бистрица остана без представител в ръководството, в Изпълнителното бюро и за конгреса. „В Дупница няма хора, които да са против Миков, но лошото е той да бъде избран с неподходящи хора, т.е. на Галеви. Затова оттук насетне за БСП всичко е катастрофа”, звъняха десетки възмутени социалисти в редакцията на в. „Вяра”. Припомняме, че в качеството си на вътрешен министър М. Миков пръв след серия наши публикации набра смелост сред политиците и обяви: „В Дупница има двама братя, които са превърнали общината във феодално владение”.

13-ата отчетно-изборна конференция протече при закрити врата като събрание на деноминационна секта. В Общинския партиен съвет са 25 души, сред които депутатът Иван Ибришимов, лидерката на младежите социалисти Евгения Давидкова, Ивайло Петров, Антония Петрова, Филип Овчаров, Петьо Кюркчийски, Мария Велкова, Бойко Христов. Делегати на конгреса ще бъдат Станислав Павлов, Иван Ибришимов, Сотир Занев, Чавдар Милошов, Ивайло Петров и Александър Анин.

 

 

 

Spread the love