Румен Петков разкритикува антитеростичното учение В МВР няма дори евакуационен план кой откъде излиза при тревога, твърди зам.-шефът на АБВ

Filed under: България |

Rumen Petkov

Заместник-председателят на АБВ Румен Петков остро разкритикува проведеното антитеростично учение в района на НДК, провело се часове след кървавия атентат в Брюксел.

„Не може така да се прави учение по антитероризъм. Не може да правиш това нещо след полунощ, тогава всички транспортни артерии са закрити, а обявяваш, че са евакуирани 3500 души“, коментира той и изтъкна, че в България има мислеща аудитория, която не може да повярва на съобщенията на МВР.

„Трябва да се замислим имаме ли министерство на вътрешните работи, там няма дори евакуационен план кой откъде да излиза при тревога“, допълни бившият вътрешен министър в ефира на Нова тв.

Румен Петков е убеден, че култура за действие при извънредни ситуации няма нито в училищата, нито в общините и това е сериозен проблем. „Когато се прави подобно учение, не може да се задържат хора без да им се обяснява защо“, уточни той. Според него, сигналът за евентуален атентат в района на бившия хотел „Плиска“ е подаден от наш човек, не е измислен от американците. „Трябва да видим кой е източникът, да си изясним какво знае и тогава да информираме Щатите“, каза още Румен Петков.

Spread the love