Жители на Друган плачат за страшилището Янко Ваташки, проф. Румен Ваташки: Лудия подмокри местните бандити от страх, откакто е в затвора, вилнеят като отвързани

Filed under: Актуално от днес,Перник |

Пернишкото село пропищя от кражби и набези, потрошиха къщата на крадеца Борислав Дуков, който пък обрал почти всички домове 

64-04-01 Янко

Янко Ваташки-Лудия

Жители на Друган палят свещи и се молят известният бандит Янко Ваташки-Лудия да излезе от затвора час по-скоро. Бомбата хвърли лидерът на „Атака” в Пернишко проф. Румен Ваташки. Той заяви в прав текст, че жителите на радомирското село Друган, откъдето е родом и самият той, съжаляват, че един от големите представители на подземния свят – страшилището Янко Ваташки-Лудия, е отново в затвора. Причаната – развилнелите се отново местни апаши.

64-04-01 -R_Vatashki11-copy

Проф. Румен Ваташки

Преди броени дни от Областната дирекция на полицията информираха, че двама местни „юнаци” с криминални досиета  потрошили прозорците на къща в селото. „От МВР съобщиха инициалите и годините на вандалите, но спестиха информацията, касаеща дома на потърпевшия. Става дума за имот, който е собственост на друг криминално проявен друганчанин – Борислав Дуков, който има няколко условни присъди, не работи никъде и се препитава основно с кражби. Почти няма къща в селото, която да не е обирана от него”, поясни Ваташки. Според него битовата престъпност в Друган от години е сериозен проблем, но властта и органите на реда не правили нищо сериозно, за да се спрат набезите върху хорските имоти. Единственото временно затишие било миналата година, когато в селото се върнал излезлият от затвора Янко Лудия. Неволята принудила местните да се обърнат към него за подкрепа и резултатът не закъснял – Янко Ваташки строил набързо кримиконтингента и им отправил няколко „бащински” съвета. За това какъв е бил тонът на разговора, който се водил и в присъствието на представител на кметството, говори фактът, че един от местните апаши буквално се подмокрил от страх, разкри проф. Ваташки, но отказа да съобщи името и дори инициалите му, за да запази поне малко мъжкото му достойнство, което и без това пострадало сериозно, тъй като в селото бързо се разчуло за станалото.

Набезите из чуждите имоти временно спрели, но след като Янко бе прибран отново зад решетките, обирите отново почнали.

Румен Ваташки добави, че друганчани се отказали да пускат жалби до полицията, тъй като отдавна не вярвали на институциите. Сега местните жалят за иначе жестокия престъпник и са решили, докато той отново излезе от затвора, да създадат местен доброволен отряд, който да реагира срещу крадците и да предотвратява, доколкото може, обирите.

 

Spread the love