Независимият Иван Танев, СДС лидерът Георги Георгиев и реформаторът Христо Михалчев изместват Матей Попниколов, Стоян Стоянов и Николай Табаков в ОбС – Дупница

Filed under: Дупница |
64-01-07 Иван-Танев-

Иван Танев

Иван Танев влиза като независим в Общинския съвет в Дупница, част от който ще бъдат и Георги Георгиев от ОДБ-СДС и Христо Михалчев, стана ясно на открито заседание на Общинската избирателна комисия (ОИК).

64-01-07 GEORGIEV - изрежете човека вляво copy

Георги Георгиев

Танев вероятно ще заеме мястото на досегашен съветник от ПП ГЕРБ, която вместо сегашните 12 ще има 11 общински съветници. Принципно ОбС трябва да напусне Матей Попниколов, но не са изключени рокади в общината, за да може хирургът да остане в местния парламент.

64-01-07 Христо Михалчев

Христо Михалчев

Попниколов има дългогодишен опит като общински съветник, на „ти” е с материята, един от най-ангажираните с работата и при напускане на някои от по-младите и неопитни съветници има възможност да заеме освободеното място.

202-01-05 MateiPopnikolov

Матей Попниколов

Лидерът на дупнишката организация на СДС Георгиев взема мястото на Стоян Стоянов (ОДБ-СДС), а треньорът по таекуондо Михалчев от Реформаторския блок – на художника и музикант Николай Табаков, с когото са съпартийци.

273-01-10 Николай Табаков с лампите

Николай Табаков

Иван Танев и Георги Георгиев бяха определени със жребий, след като имаха по 105 преференции. Михалчев измества Табаков заради повече преференции.

В следващите дни областният управител ще определи дата за първото заседание на ОбС, на което новите съветници ще получат решението на ОИК и ще положат клетва. Предстои и избор на постоянен председател на минипарламента, като първата сесия ще води най-възрастният от съветниците – социалистът Георги Пехливански.

 

 

Spread the love