Тенис легендата на Дупница Л. Янакиев наводни спортната зала, изхвърли волейболистите на „Марек” да тренират на стадиона

Filed under: Дупница |

Янакиев опитал да закове краката на масата за тенис за пода, но надупчил тръбите за парното, цялото поле плувнало във вода

 Мениджърът на „Марек” Людмил Найденов: Днес се връщаме в „Арена Дупница”, все още преговаряме с Цецо Соколов

64-01--Lub4o-Qnakiev

Любомир Янакиев

64-01-001 Найден и Людмил Найденови P1220376

Стожерите на волейбола в България Найден и Людмил Найденови

Легендарният дупнишки състезател по тенис на маса Любомир Янакиев наводни новата спортна зала „Арена Дупница”. Инцидентът станал по време на негова тренировка.

Оказало се, че масата за тенис се плъзгала постоянно по ламината. Янакиев взел нещата в свои ръце, изтичал за пирони и тесла и заковал за пода краката на масата.

64-01-001 P1220447

Той обаче нацелил тръбите за парното и водата избила на полето. Янакиев изпаднал в див ужас, тъй като огромно пространство от залата било наводнена, което наложило спешен ремонт и подмяна на ламината.

267-15-02-Tsv.Sokolov

Цветан Соколов

Легендарният дупнишки състезател по тенис на маса Любомир Янакиев наводни новата спортна зала „Арена Дупница”. Инцидентът станал по време на негова тренировка. Оказало се, че масата за тенис се плъзгала постоянно по ламината. Янакиев взел нещата в свои ръце, изтичал за пирони и тесла и заковал за пода краката на масата. Той обаче нацелил тръбите за парното и водата избила на полето. Янакиев изпаднал в див ужас, тъй като огромно пространство от залата било наводнена, което наложило спешен ремонт и подмяна на ламината. Негови познати твърдят, че от притеснение той не е спал няколко дни. Междувременно стартирало и боядисване на игралното поле. По план ремонтът трябвало да продължи 5 дни, но приключил за 15 и работата финиширала едва вчера.

Дупничани се питат кога ще бъде отстранен другият проблем на залата. Панорамните стъкла от западната страна на сградата не са матови, а обикновени и свободно пропускат слънчевите лъчи, които пречат на играчите.

Всичко това обаче изхвърли от „Арена Дупница” играчите на „Марек Юнион-Ивкони” за цели две седмици. Отборът, който усилено се подготвя за турнира за Купата на България, в по-топлите дни тренира на стадион „Бончук”, а ако е студено, се набутва във физкултурен салон на местно школо.

Както е известно, Дупница заедно Бургас приема мачовете от турнира. Купата е единственият трофей, за който „Марек” може да се бори тази година. Ето защо ръководството на общината и кметът Методи Чимев правят всичко възможно „Арена Дупница” да е наред.

По повод волейболните неволи се свързахме с мениджъра на „Марек Юнион-Ивкони” Людмил Найденов. „Вече всичко е наред, в петък отборът се завръща в спортната зала. Не беше приятно това, което ни се случи, но се надявам, че няма да се отрази на подготовката ни преди решителните мачове от турнира за купата”, заяви Найденов. Той допълни, че все още ръководството на клуба е в преговори с диагонала и бивш играч на „Марек” Цветан Соколов, който се очаква да подсили дупничани в битката за купата. „Все още нищо не е сигурно, всичко останало са само слухове. Все още нямаме договорка със Соколов”, каза той.

Припомняме, че финалната фаза на Купата на България ще се проведе от 25 до 30 април, като срещите в двете групи са на 25, 26 и 27 април. Залата в Дупница ще приеме двубоите от предварителна група Б, в която са отборите на „Марек Юнион-Ивкони“, „Монтана“ и „Арда“ (Кърджали).

 

 

 

Spread the love