Бизнесдамата Петкана Николова строи модерна кооперация върху купения за 650 000 лв. комплекс „Кончето” в Благоевград до наказателния паркинг на общината

Filed under: Благоевград |

 

67-06-02-Мая-Нешкова-и-Кирил-Икономов3

Мая Нешкова и Кирил Икономов

Управителят на „Пътнически превози“ ООД Петър Демерджиев продаде популярния навремето комплекс „Кончето” в Благоевград за 650 000 лв. без ДДС. Купувач е Петкана Николова, която е управител на „Стриотелство и саниране, инженеринг, консулт”. Софийската фирма купува сградата и земята под нея с площ 837 кв. метра.

67-06-02-Петър-Деемрджиев2

Петър Демерджиев

Предвижда се да построи модерна сграда с жилища, офиси и търговска част. Любопитното в случая е, че точно пред сградата се намира наказателният паркинг на ОП „Паркинги и гаражи” на общината в Благоевград. Запознати обясниха, че преди години държавата е продала на „Пътнически превози” само сградата, а паркингът е публична общинска собственост. Това означава, че той не е включен в продажбата на имота, а сградата.

67-06-02-конхето1

Сградата се намира в центъра на града.

Сагата за “Кончето” между “Пътнически превози” и фирмата на композитора Кирил Икономов “Македония-И” продължава над 20 години. Икономов описа сагата си в жалба до премиера Бойко Борисов, но отговор така и не получи. В зората на демокрацията култовият комплекс „Кончето” години наред бе стопанисван от известното музикално благоевградско семейство Мая Нешкова и Кирил Икономов. В сградата дори имаше нощно заведение, което се управляваше от певицата, а преди това – фурна. Благоевградчани помнят, че хлябът, който се продаваше там, беше много вкусен и на ниски цени. Имаше и преференции за възрастните хора в определени дни. За съжаление в последните години комплексът тотално запустя, а звездната фамилия заживя в София.

 

Spread the love