Областният управител Виктор Янев подписа с “Кюстендилска вода” за 15 г., операторът налива 6 млн лв. във ВиК съоръжения

Filed under: Бобов дол,Дупница,Кюстендил,Рила |

 

Цената на водата в Кюстендилска област ще стане ясна през юни

Digimax A50 / KENOX Q2

Дупница и Сапарева баня са на път да се включат към ВиК асоциацията,  обяви областният управител Виктор Янев, след като подписа договора с “Кюстендилска вода”. Водният оператор ще поддържа ВиК съоръженията, канализацията и услугите за следващите 15 години на територията на общините, включени в асоциацията.

Digimax A50 / KENOX Q2

Дружеството пък е готово да инвестира минимум 6 млн. лева. Губернаторът на Кюстендил е оптимист след проведени срещи с общинските администрации в Дупница и Сапарева баня. „На всички е ясно, че без консолидирането на водния оператор общините от региона няма да може да участват с проекти по Оперативна програма „Околна среда” и по ПУДООС.

Digimax A50 / KENOX Q2

Надявам се освен ръководството на двете общини и общинските съвети да вземат мъдро решение”, каза областният управител Виктор Янев. На заседанието, което беше закрито, присъстваха кметовете на общините Рила – Георги Кабзималски, Бобов дол – Елза Величкова, Трекляно – Радко Петрунов, Невестино – Димитър Стаменков, директорът на местното водно дружество, както и секретарят на ВиК асоциацията. В заседанието участва и представител на регионалното министерство – Ванка Виденова – директор на дирекция ВиК в МРРБ.

Снимките:

1 Областният управител Виктор Янев подписва договора с „Кюстендилска вода”, до него вляво е директорът инж. Георги Георгиев.

2  От ляво надясно секретарят на областната управа Гергана Михайлова, заместник-кметът на Кюстендил Росица Плачкова, кметът на Бобов дол Елза Величкова, кметът на Трекляно Радко Петрунов, на Невестино Димитър Стаменков

3 Вляво кметът на Рила Георги Кабзималски на заседание на ВиК асоциацията

 

Spread the love