30 лекари от Пиринско се включиха в националния протест, шефът на  онкологията д-р Георгиев: Мястото ми е не на площада, а в болницата

Filed under: Благоевград |

 

68-07-03-georgiev11

Д-р Георги Георгиев

30 лекари от Благоевградско протестираха срещу здравните реформи в националния протест в София. Моето място не е на площада, а в болницата, тръгвам със смесени чувства, заяви управителят на СБАЛО „Св. Мина“ д-р Георги Георгиев преди отпътуването на лекари от Благоевград за София.

В проявата се включиха над 30 медици от двете болници в града, както и лекари от Гоце Делчев, Петрич, Разлог, Сандански и други градове от Пиринско. В групата се включиха и председателят на Районната лекарска колегия в Пиринско д-р Съби Хаджиев и членът на Националния лекарски съвет д-р Дафина Тачова. „Нашето желание е да развиваме онкологията в града и се надявам това да се случи. Очаквам положителни резултати след   протеста. Положително е и това, че министърът намери сили да се извини, да уточни някои неща. Аз се надявам, че ще стигнем до някакъв момент, в който нещата ще се координират и успокоят, защото в интерес на истината част от залегналото във възможностите на клиничните пътеки има някои неща, които ни връзват ръцете да работим по-пълноценно с пациентите. Никой няма полза от това напрежение, най-малко пациентите“, коментира още д-р Георгиев. Председателят на Районната колегия на Българския лекарски съюз д-р Съби Хаджиев също каза, че трябва да има диалог и се надява той да бъде постигнат. Както „Вяра” писа,  лекарското недоволство поведоха общопрактикуващите лекари, които започнаха ефективни протестни действия срещу здравните политики. В понеделник обаче джипитата решиха да преустановят своите протести.

 

 

Spread the love