83-годишната Цветана Тунчева от Дупница: Претърпях 11 операции, но лекари никога не са ми искали пари под масата, покланям се пред професионализма на Никулчин, Поромински, Попов, сестра Георгиева и санитарката Мери

Filed under: Актуално от днес,Дупница |
68-07-01 Цветана Тунчева

Цветана Тунчева

В Дупница има добри лекари професионалисти, които обичат работата си и са истински загрижени за своите пациенти. В това е убедена 83-годишната Цветана Тунчева, която избра в. „Вяра”, за да сподели мнението си за медиците, помогнали й в тежки моменти. Цветана е бивша учителка.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

68-07-01

Д-р Никулчин

Зад гърба си има 35 г. стаж като дефектолог в някогашното помощно училище в кочериновското село Стоб. Възрастната жена сподели, че е претърпяла 11 операции, включително и заради онкологично заболяване, с увредено зрение е. „Казват, че лекарите били лоши, взимали пари под масата. Това не е така. Ние, пациентите, сме лошите. Нали ние предлагаме тези пари. Претърпяла съм 11 операции, имам много болести, но никога не са ми искали пари лекарите и никога не съм им предлагала”, обясни Цветана Тунчева. Във връзка с празника на медиците тя настоя да разкаже за впечатленията си предимно от медици от общинската болница „Св. Иван Рилски”.

„Лекувала съм се при д-р Йордан Никулчин в МБАЛ „Св. Иван Рилски”. Усетих неговата отзивчивост, всеотдайност към проблемите на болните и прочувствената му загриженост за изхода на заболяването. Той успява да намери топли и пълни с надежда думи и вяра. Това го прави обичан и любим лекар. Д-р Никулчин е много енергичен, отдаден напълно на професията си и дава много от себе си. В болницата работят и други добри лекари, които оставят добри професионални следи, като д-р Поромински, д-р Попов, д-р Кръстев, д-р Вуков, д-р Зантина. Всички те са високо оценявани с техния интелект и нравствени качества. Това ги прави стойностни граждани на Дупница”, казва дупничанката. Цветана Тунчева не пести похвалите си и за други медици и хора от помощния персонал.

„В болницата работят и добри медицински сестри и санитарки. Едни от тях са мед. сестра Надежда Георгиева и санитарката Мери, горещо обичащи професията си.

Живея в един и същи жилищен блок с д-р Свободка Витошка и виждам нейното поведение и действия не само на работното й място в болницата, но и на улицата, и в дома й. Навсякъде тази благородна жена проявява своята вродена доброта и висок професионализъм. Тя не жали сили и енергия и се раздава на другите. Изглежда, че смисълът на живота й е да остави една много показателна следа. Затова тези, които я познават, я уважават и са й много признателни.

Моята лична лекарка е д-р Людмила Вардарова. Познавам я от началото на лекарската й практика – една мила, усмихната, изпълнена с човешка топлина личност. Изключително хуманна, внимателна, много амбициозна и се доказва със своето отношение към пациентите си. С внимание ще те изслуша, ще помълчи и след това поставя точната диагноза. Радвам се, че имам такава добра лекарка, която безкрайно обича професията си. На всички ангели спасители в бели и зелени престилки пожелавам здраве и дълги лечителски години. Поклон!”, заявява възрастната жена.

 

 

Spread the love