На стилен коктейл в Дупница за празника на медиците: Председателят на ОбС И. Константинов и болничният шеф Р. Тимчев удостоиха с плакети докторите Исак Исаков, Мария Соколова и Елена Гюзелева

Filed under: Дупница,Искам думата,Общество |

Детско отделение с шеф д-р Лидия Стоянова сред отличените, екипът му получи подарък екскурзия до Македония

Константинов: Гордеем се с детското отделение, целта ни е да върнем младите хора тук

Управителят на МБАЛ „Св. Иван Рилски” Росен Тимчев: Работим по проекта за изграждане на асансьор в терапевтичния блок

69-01-81-DSC00583

Д-р Лидия Стоянова и Ивайло Константинов

Трима известни и уважавани дупнишки лекари и детското отделение на МБАЛ „Св. Иван Рилски” получиха признанието на община Дупница и колегите си по случай Международния ден на здравето и здравния работник – 7 април.

69-01-81-DSC00586

Пламен Соколов, Росен Тимчев и Ивало Константинов

69-01-81-DSC00574

Д-р Исак Исаков

69-01-81-DSC00576

Д-р Мария Соколова

На празника бившият и настоящият шеф на болницата Любомир Таушански и Росен Тимчев се прегърнаха и демонстрираха приятелски чувства.

69-01-81-P1230154

Д-р Любомир Таушански и Росен Тимчев

69-01-81-P1230164 69-01-81-P1230160 69-01-81-P1230161 69-01-81-P1230162

С плакети на общината бяха удостоени дългогодишният шеф на хирургично отделение при общинската болница д-р Исак Исаков, сега пенсионер, д-р Мария Соколова, която миналата година бе отличена като една от десетте най-добри общопрактикуващи лекари в страната, и д-р Елена Гюзелева – завеждащ Първо вътрешно отделение на общинското здравно заведение. Медиците получиха наградите си на официална церемония в заседателната зала на Общинския съвет, съпътствана от коктейл.

69-01-81-DSC00545

Росен Тимчев и Панчо Панайотов

69-01-81-DSC00561 69-01-81-DSC00562 69-01-81-DSC00547

„Тръгнали сме по един път, който няма да бъде лек. Затова ви моля да бъдем сплотени, за да постигаме успехи. Аз съм много доволен от медицинския и административния екип, който е останал, и който изграждаме в момента. Сигурен съм, че ще постигнем успехи. Бих искал да направя два бързи анонса – първо да благодаря на всички спонсори и на общината за това, че днешното скромно тържество можа да се състои. Благодаря им от сърце за подкрепата към болницата”, заяви новоназначеният временен управител Росен Тимчев, който бе сред основните организатори на тържеството.

69-01-81-DSC00575 69-01-81-DSC00578

„В напреднал ход е изготвянето на работен проект за изграждане на асансьор в сградата на терапевтичния блок. Това ще бъде голям медицински асансьор, който да събира носилка. Така ще се сложи край на разнасянето на болните по стълбите, което изключително много ме дразни. Искам специално да благодаря за подкрепата на управителя на ТЕЦ „Бобов дол” Емил Христов, той е мой приятел и приятел на болницата”, допълни Тимчев.

Той поясни, че предстои болницата да подпише договор със здравната каса, като обемите се запазват. „Амбицията ни е болницата да продължи, преструктурирана, успешна, оздравена. „Предстои и преструктуриране на персонала. Той ще бъде намален, ще се лишим от празни щатове и някои пенсионери, но обемът на работа ще се запази”, обясни Тимчев, но не се ангажира с числа.

Празника почетоха почти всички лекари и медсестри в общинската болница. Сред присъстващите бяха фармакологът проф. Минчо Шекерджийски, проф. Любен Стоков, екскметът д-р Панчо Панайотов, джипита в града, лекари в столични здравни заведения, тръгнали от болницата в Дупница.

„Лекарската професия ме научи на труд. Ден и нощ труд. Като чуя думата „дежурство”, не ме дразни, защото много дежурства са били, много труд. Невинаги сме постигали най-доброто, но сме се постарали да вървим напред”, каза с вълнение д-р Исаков. Той получи отличието си от кмета на Сапарева баня Калин Гелев. „Златен си! Обичаме те!”, чу се от залата измежду бурните ръкопляскания за бившия хирург.

Д-р Соколова пожела на колегите си лични и професионални успехи. Наградата на джипи №1 на България връчи управителят на болницата Росен Тимчев.

„Голяма чест ми бе оказана, много ви благодаря”, лаконична бе и д-р Гюзелева, наградена от зам.-кмета на Дупница Крум Милев.

Плакета на детското отделение получи д-р Лидия Стоянова, завеждаща звеното. Отличието й връчи председателят на Общинския съвет Ивайло Константинов. „Изключително съм радостен заради идеята за отбелязване на празника и се надявам това да се превърне в традиция. Като гледам присъстващите тук, се гордея, защото Дупница заслужава да бъде регионалният здравен център на Югозападна България. Тя всъщност е такъв благодарение на вас, но това не е признато официално. Неслучайно аз награждавам това отделение. Нашата основна цел е да върнем младите хора тук и да имаме здрави и жизнеспособни младежи. Изключително съм радостен да съобщя, че детското отделение в Дупница е едно от отделенията, с които се гордеем. Затова благодаря на всички присъстващи тук и най-вече на завеждащия и служещите в това отделение”, подчерта Ивайло Константинов.

„Екипът на детско отделение винаги е работил с висок професионализъм и нужната отговорност. Надявам се и в бъдеще да работим така и да продължаваме да печелим доверието на родителите на нашите малки пациентчета, защото те са нашето бъдеще”, посочи д-р Стоянова.

Работещите в детско отделение бяха приятно изненадани от втората награда – екскурзия с вечеря в заведение с жива музика в македонския град Делчево. „Подаръкът е за високия ви професионализъм и за това, че може винаги да се разчита на вас”, обърна се към екипа управителят Тимчев. Наградата е осигурена от председателя на ОбС Ивайло Константинов, управителя Росен Тимчев и д-р Пламен Соколов – общински съветник и собственик на Медицински център „Панацея” в града.

„Болницата освен здравно заведение е и търговско дружество. Управителите на търговските дружества имат само един измерител – финансовите резултати. Работата на здравните управители има друг измерител – качеството на предоставените здравни услуги. Един месец е толкова малко време, че не може дори да се каже в правилния път ли върви, камо ли да търсим и да отчитаме резултати. Надявам се в рамките на тези 6 месеца управителят да изпълни ангажиментите, които пое пред Общинския съвет”, каза Ивайло Константинов, попитан от „Вяра” как оценява работата на новия управител Тимчев. ОбС шефът отговори и на въпроса управата на Дупница ще реализира ли намеренията си за разкриване на колеж за медицински сестри в града. „Не сме спирали да работим за реализацията на тази идея и се надявам в рамките на времето, което сме обещали, т. е. в рамките на този мандат, да има такова учебно заведение. Пътят е изключително дълъг, минава през предварително одобрение, уточнение на параметрите, кредитация, подписване на договори с рехабилитирани преподаватели. Всичко това е комплекс от мерки, които касаят изключително много усилия и ангажират много хора”, поясни Константинов.

Още подробности в печатното издание.

Spread the love

Коментар за: На стилен коктейл в Дупница за празника на медиците: Председателят на ОбС И. Константинов и болничният шеф Р. Тимчев удостоиха с плакети докторите Исак Исаков, Мария Соколова и Елена Гюзелева

  1. Пир по време на чума! Докато болните си носят и най-елементарните консумативи в болницата, когато болницата е със стотици хиляди лева задължения, нормално ли е това кощунство спрямо болните и работещите в нея? Д-р Тимчев назначен си да правиш реформи, а не гюведжарски партита на чужд гръб. Какви поздрави и към твоя приятел г-н Христов, питай го с колко месеца не плаща заплатите в Теца, той ли ще ти е еталон за ръководител!!!!

    Наивник
    2016/април/11 at 11:37 AM