Иван Танев, Христо Михалчев и Георги Георгиев се заклеват като общински съветници в Дупница в петък

Filed under: Дупница |

Юристът Милен Попов предупреди: Решенията на местния парламент може да се окажат нищожни

71-06-02 Иван-Танев-

Иван Танев

71-06-02 Христо Михалчев

Христо Михалчев

71-06-02 Георгиев

Георги Георгиев

Иван Танев, Христо Михалчев и Георги Георгиев ще положат клетва като общински съветници в Дупница в края на седмицата. Заседанието е на 15 април (петък) и започва в 10 часа. Свиква се от председателя Ивайло Константинов.

71-06-02

Виктор Янев

71-06-02 к

Ивайло Константинов

Независимият Танев, Михалчев (Реформаторски блок) и Георгиев от ОДБ ще се закълнат след решение на областния управител Виктор Янев. Казусът бе всички общински съветници в Дупница ли трябва да положат клетва, или само новопостъпващите? От областната управа са изпратили писмо до ОбС-Дупница с окончателното становище на губернатора Виктор Янев. То е придружено от писмо от председателя и зам.-председателя на Централната избирателна комисия (ЦИК), което гласи, че ОбС в Дупница за мандат 2015-2019 вече е избран и конституиран.

След като областният Виктор Янев упорито отказа да свика заседанието, ние ще се съобразим с неговото становище, няма какво друго да направим. Председателят и зам.-председателят на ЦИК обаче нямат право да ни вменяват какво трябва да направим. Аз оставам с мнението си, че всички общински съветници трябва да положат клетва, тъй като решението на Общинската избирателна комисия за изборния резултат бяха анулирани. В деловодството са постъпили 33 удостоверения за избор на общински съветници. Опасенията ми са, че ако аз изляза прав, всички решения на Общинския съвет оттук нататък може да бъдат обявени за нищожни, коментира юристът на минипарламента Милен Попов.

 

Spread the love