Спипаха бившия кмет на дупнишкото село Бистрица Васил Бански да кара пиян

Filed under: Дупница |

 

71-01-vasil banski i ivan ibrishimov

Васил Бански

Хванаха екскмета на дупнишкото село Бистрица Васил Бански да шофира почерпен в град Дупница в неделя късно вечерта, научи „Вяра”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Явор Митов

Хванаха екскмета на дупнишкото село Бистрица Васил Бански да шофира почерпен в град Дупница в неделя късно вечерта, научи „Вяра”. Патрул на Пътна полиция спрял возилото на бившия първи на селото и Бански бил пробван за алкохол с дрегер. Уредът отчел, че той седнал зад волана след 2-3 ракии. Бански обаче не се съгласил с резултата и полицаите го завлекли в Спешния център за кръвна проба.

Малко преди това Бански разпивал с приятели в кръчма в Дупница. Според очевидци той обърнал няколко ракии, а след това тръгнал да се прибира с колата. Никой от компанията не се опитал да го спре.

Някои смятат, че Бански е бил натопен на ченгетата от партийните другари от БСП, с които е в конфликт. Още преди изборите между Бански и част от червените прехвърчаха искри и така екскметът не беше издигнат за втори мандат.

Ако кръвната проба е положителна, Бански остава без книжка по силата на Закона за движение по пътищата. Освен това го чака и солена глоба.

Наказателното постановление все още не е издадено, но от КАТ – Дупница съобщиха, че ще бъдат безкомпромисни, защото нарушението е сериозно, а Бански е заемал отговорен пост и трябва да служи за пример.

Той не е единственият кмет, който кара пиян. Преди него се прояви управникът на Баланово Явор Митов, който за шофиране в нетрезво състояние се сдоби с условна присъда от 10 месеца и да се бръкне с 511 лв. разноски по делото.

 

 

Spread the love

Коментар за: Спипаха бившия кмет на дупнишкото село Бистрица Васил Бански да кара пиян

  1. Пълни лъжи,вие сте за съд.Измислен и лъжлив вестник. Първо проверете и после пишете глупости.

    Емил
    2016/април/13 at 20:21 PM