ГЕРБ ще има своя кандидат-президентска двойка

Filed under: България |

4772101

ГЕРБ ще има своя кандидат-президентска двойка. Това каза пред бТВ премиерът Бойко Борисов и по този начин опроверга разпространявани от ДСБ слухове, че управляващата партия се кани да даде президентската институция на БСП.

„Всеки, който ще иска да я подкрепи, е добре дошъл. Ще говорим това, коя ще е тя юни-юли. Да не се надяват, че на някой ще му сдадем властта, че няма да участваме”, каза още Борисов.

„С Росен Плевнелиев работех прекрасно като министър, фантастично като президент, имаме да свършим още. Неслучайно казах – нека да мине юни-юли, тогава ще говорим за нашата президентска двойка, защото искам той да си изкарва мандата в комфорт и спокойствие, а не като дойде примерно полският президент тука, журналистите да ни питат само кой ще е следващият”, посочи премиерът.

„Той свърши много работа. Аз съм изключително признателен и смятам, че той беше добър президент, много добър президент и продължавам да го имам за най-голям приятел и очаквам в зависимост от решенията, които ще вземем юни -юли в партията, той и занапред да остане много близък”, каза още Борисов.

„Нито съм давал жълт картон на някого, нито съм казвал, че ще подкрепя чужд кандидат-президент на друга партия”, допълни той.

Spread the love