Състезателите на Спортен клуб по аеробика „Самоков“ отново обраха медалите на Държавното по спортна аеробика в Боровец

Filed under: Спорт |

 Класиранията от шампионата определят националния състав, който ще участва в международния турнир за подрастващи в Боровец и на световното състезание за мъже и жени в Корея през лятото

76-15-01-Aerobika-1В Боровец се проведоха квалификациите на Държавното първенство по спортна аеробика. При момичета във възрастовата група 9-11 г. Никол Драганова се класира четвърта на квалификациите, но на следващия ден успя на финалите да завоюва бронзово отличие. Тройката в същата възрастова група в състав Румен Янакиев, Никол Драганова и Иванина Вукадинова са на трето място. При момичета 12-14 г. Стела Йорданова заслужи бронзов медал и на квалификациите, и на финала на Държавното първенство. Съотборничката й Лидия Ангелова беше осма на квалификациите, а на финала се изкачи до шеста позиция. Лина Гаврилова и Джована Ангелкова, които в първия ден бяха съответно 9-а и 12-а, не се класираха за финалите.

76-15-01-Aerobika-2Тройката Стела Йорданова, Дамла Арабаджи и Борислава Иванова станаха държавен шампион и ще представят страната ни на международния турнир за подрастващи в края на тази седмица, отново в Боровец, заедно с групата в същата възраст в състав: Стела, Дамла, Борислава, Лина и Джована. Тройката (12-14 г.) на Лина, Джована и Лидия беше шеста по време на квалификациите, а на финала се изкачи до четвърта позиция. Другата група със самоковско участие, в лицето на Лина Гаврилова, е на 4-то място. Отново златно е представянето във възрастова група 15-17 години. Ангел Казаков е със златен медал за своето индивидуално представяне, а двете грации Анита Гаврилова и Синтия-Мари Ангелова са съответно със сребро и бронз, като на финала бяха с равен резултат. При двойките Анита и Ангел се качиха на най-високата стълбичка, а при тройките заедно със Синтия също взеха златото. Среброто отиде при тройката с участието на Светлина Велинова от нашия клуб, която се състезава заедно с две момичета от Пловдив. Другата тройка на спортен клуб „Самоков” в състав Весела Вукова, Камелия Петрова и Дона Живкова е на четвърто място. Държавен шампион стана групата в тази възрастова група, в която освен Анита, Синтия и Ангел има още самоковско участие в лицето на Симона Благоева, която се състезава за хасковския клуб, и Дарина Пашова от АМД – Пловдив. Във вързастта 18+ Надя Паунова завоюва сребърен медал. Класиранията от този шампионат определят националния състав на България, който ще защитава името на страната на международния турнир за подрастващи в Боровец и на световното състезание за мъже и жени в Корея през лятото.

 

 

Spread the love