Самоковският депутат Александър Методиев показа бароковата си къща: Не живея охолно, плащам 250-300 лв. за вода и 100 лв. за ток

Filed under: Самоков |

В Самоков няма роми с бурки, мюсюлманин съм, но спазвам и християнските традици като в момента поста, казва Бат Сали

80-02-01 led31

По 300 лв. за вода плаща ромският лидер и депутат от ДПС Александър Методиев-Бат Сали, който отвори вратите на бароковия си дом и показа как живее. Методиев, съпругата му Виолета, най-малката от трите им дъщери – Сашка, и внучката Федерика показаха семейната си къща в тв предаване. Домът се намира на 200-300 м от ромската махала на Самоков.

80-02-10 Untitled 80-02-01 titled

Методиев определи разкоша в дома си като нещо нормално. Бат Сали и семейството му отбелязаха, че не говорят цигански, а внучката приказва само на български. Стана ясно, че още преди много години родителите му направили избора да продадат къщата си в циганската махала и да купят къща в българската част на града. На въпроса откъде пари за такава хубава къща, Бат Сали отговори: „22 г. бях спортист, с футбол се занимавах, после бях управител на строителна фирма. Припечелвам оттук-оттам, но и родителите ми помагаха, Бог да ги прости”. Домакинът разведе гостите от тв предаването в семейната спалня, както и в спалните на дъщерите, които живеят отделно, но от време на време гостуват на родителите си. Показани бяха кътове от баните – 4 на брой.

80-02-01 999 Untitled 80-02-01 6led

На видно място Сали е поставил снимка с лидера на ДПС Ахмед Доган, а фотоса на Лютви Местан прибрал. „Следвам примера на Ахмед Доган като човек, който подава ръка на всеки, който иска да изгради себе си като личност”, казва Методиев за Сокола. Обясни, че имал и снимка на Лютви Местан, но я прибрал и вече е в миналото. „Аз съм член на ДПС и ние трябва да се разграничим от тези, които предават партията”, обясни депутатът. На въпроса кой е най-скъпият подарък, който е получавал от Доган, отговори, че това е доверието на лидера на движението към него. За Местан каза, че не е съумял да обедини партията. „Не съм присъствал на негови срещи в Турция. Не знам дали има диктуване оттам, но най-вероятно има някакво вмешателство”, посочи още домакинът. Във връзка с избора на новия лидер на ДПС Методиев не скри, че има фаворит, но не назова име. Депутатът смята, че съвестта му е чиста. „В последните 3 г. срещу мен се изсипа такава помия, че… Подразни ме отношението, че циганин влиза в Народното събрание. Не бива да има разделение на цигани и българи”, категоричен е Сали. Александър Методиев поясни, че е мюсюлманин, но спазва и християнските традиции. „В момента постя, но след великденските пости идва Рамазан и аз празнувам и него. Спазвам и двете традиции”, каза домакинът. Методиев бе категоричен, че в Самоков няма роми с бурки, каквито масово се срещат в Пазарджик. Смята обаче, че забраната няма да накара жените да свалят бурките. Както и че той не е човекът, който може да не допусне бурките в самоковската ромска махала. Подчерта, че в последните години там са изградени параклиси и повечето от малцинството са християни и ходят в тях.

„Да наистина има завист и злоба. Завистта е от тези, които не могат да постигнат нещо за себе си, камо ли за своето семейство”, отговори народният представител на въпроса усеща ли завист заради богатството си. Сали укори хората от малцинството, които по цял ден седят по заведенията, чакат някой да ги почерпи едно кафе и гледат кой каква кола кара, с какви дрехи е облечен, а не виждат, че той например излиза за работа сутрин в 5 и се прибира в 23-24 часа. Сподели, че семейството му изпитва голяма болка заради атаките срещу него, а заради разочарованието от медиите внучката му, която завършва средното си образование и се занимава с журналистика, се отказва от тази професия. „Основно незаконното енерго беше част от кампанията срещу мен”, допълни депутатът. Александър Методиев отрече да е получавал „финикийски знаци от това енерго” и да е имал частно енерго. Мотивира твърдението си, че иначе не би съдействал за възстановяване на мрежата в махалата. 100-120 лв. за ток плаща месечно Александър Методиев. „Водата ми е много скъпичка, около 250-300 лв., но се справяме. Имам някой заделен лев, бели пари за черни дни. Не живея охолно, но нормално”, подчерта депутатът. Още в началото той поясни, че къщата му се чисти от съпругата му, а не от чистачка. „Никога не съм живял в ромската махала, но знам, че условията там са мизерни, нечовешки”, сподели домакинът.

 

 

Spread the love