„Рилецо“ с втора победа през пролетта след мощно 3:0 над „Пирин“ (ГД) у дома

Filed under: Спорт |

 

Неостаряващият Васил Киров мушна 2, едва не огорчи гостите директно от корнер

84-14-02-vasil-Goliama bitka...

Втори успех през пролетния полусезон записа тимът на „Рилски спортист”. Самоковци биха с класическото 3:0 гостуващия „Пирин” (ГД) в междинния 30-и кръг на Югозападната „В” група, но неубедителното им представяне от Нова година насам не им позволи да се измъкнат от невралгичната 15-а позиция, която заемат в момента.

В герой за „оранжевите” се превърна 40-годишният Васил Киров. Халфът заби два гола преди почивката, а през втората част бе близо това да излъже противниковия страж директно от корнер, но топката се отби от страничния дирек за радост на „зелените”.

За първото попадение на Киров в 12-ата минута асистира Виктор Младенов, чийто пробив отляво бе майсторски завършен от маестрото. В 19-ата мин пък халфът покачи на 2:0 с добавка, след като удар на тарана Петко Петков се отби от напречната греда.84-14-02-vasil-Maestro Kirov...

Класиката оформи влезлият като резерва Йоаким Ръсовски в последните мигове на срещата. Универсалният футболист реагира добре в една ситуация в наказателното поле на неврокопчани и заслужено попадна в прегръдките на съотборниците си.

Домакините можеха да реализират поне още два гола, но опасни изстрели от 20-ина метра на развихрилия се Петков и Ивайло Захариев-Пиф с вещина бяха отразени от вратаря на гоцеделчевци Костадин Янев.

Както се и очакваше, „Рилецо” излезе на терена без двама от основните си състезатели – Мариян Ловков и Росен Пътников. И двамата лекуват травми в бедрото, като Ловков може да се възстанови за тежката визита на „Миньор” (Пк) след Гергьовден, докато Пътников е аут почти до края на сезона.

 

 

 

Spread the love