С вкусен козунак, скара, салати и празнична ракиика младите баби от Долна баня си спретнаха следвеликденския купон в читалище „Рила-1898“

Filed under: Долна баня,Оживление |

На седянката секретарката на читалището Маргарита Стефанова връчи на всяка от жените по един екземпляр от емблематично стихотворение на Недялко Йорданов

Jpeg

Jpeg

Любомир Кузев

Празнична следвеликденска сбирка на дневната седянка в народно читалище „Рила-1898“ в Долна баня си спретнаха жените пенсионерки от рилския град.

Пременени и натъкмени, всяка от бабите бе „въоръжена“ с красиви великденски яйца, защото ги очакваше традиционното „чукане“ с тях и излъчване на баш-бореца.

Jpeg

Jpeg

Jpeg

Майсторките пък на вкусен козунак отново бяха донесли да почерпят своите приятелки за празника. Много добре се представиха отново и най-добрите кулинарки сред младите баби.

Вкусни салати и скара овкусиха празничния обяд в гримьорната на читалището, вдигнаха тостове и наздравици с домашна ракийка.

Jpeg

Jpeg

На следвеликденския купон секретарката на читалището Маргарита Стефанова връчи на всяка от жените по един екземпляр от емблематично стихотворение на Недялко Йорданов, след което най-нетърпеливите пяха любими песни и танцуваха до късния следобед.

Идеята за тази следвеликденска сбирка бе да бъде на хижа „Гергиница“ в подножието на Рила, но лошото, студено и дъждовно време провали намеренията на жените от третата възраст.

Jpeg

Jpeg

Spread the love