С. Манов: Кой вярва, че М. Манолова е на страната на българите в чужбина?Подготвят политически капан за българите зад граница!

И българи от чужбина се включиха в политическите игри в София. Вижте какво остана скрито след срещите  при омбудсмана в понеделник.

Ето какво можете да прочетете в повечето от вчерашните медии:

“Продължават разговорите на представители на българите, живеещи в чужбина с ръководствата на политическите партии във връзка с текстовете в Изборния кодекс за гласуване на нашите сънародници зад граница. Това съобщиха от пресцентъра на омбудсмана на Република България.

Консултациите стартират днес, 9 май 2016 г., от 10.30 часа в институцията на омбудсмана /ул. „Георг Вашингтон“ № 22/ с ПП АБВ, от 12.00 часа с ПГ „Реформаторски блок“, а от 13.30 часа с ПГ „БСП лява България“, а след това и среща с БДЦ.”

Ето и някои снимки от екрана на телевизора:

savetDABCh20160506_009-580x381

Но ще разберем ли какво остана зад кадър и зад гърба на българите зад граница, които може би вярват, че омбудсманът на Република България г-жа Мая Манолова е на тяхна страна, а самообявили се за техни представители се срещат с партиите, за да защитават интересите на диаспората?

Петър Стаматов (основател на интернет портала Eurochicago.com) прелетя хиляди километри от Чикаго точно преди ден, за да види с какво може да помогна на свой болен близък. Като българин от чужбина, отделил години време и място на сайта на
Eurochicago.com за защита на гражданските права на сънародниците си и подкрепил не една кауза на диаспората, включително и създаването на МИР „Чужбина“, той пожела също да влезне в сградата на омбудсмана.  И сам да чуе мнението на политици и така самопредложили се говорители и представители на българите зад граница.

Предлагаме ви кратък разказ на П.Стаматов и видеото му, което дори и да не бъде споделено в друга медия, очакваме да бъде оповестено от пресцентъра на омбудсмана на Република България в съобщение поне като по-горното.

П.Стаматов: “В 9:00 сутринта в понеделник, около час и половина до първата среща на българи от чужбина с политиците в сградата на омбудсмана, се свързах по телефона с г-жа Мая Манолова и я помолих да ме уведоми в колко часа точно и на кой етаж ще се проведе, за да присъствам и аз. Последва отговор, че тя не може да ми отговори, след като не съм в някакъв списък. Припомних й, че се познаваме добре и че е давала предизборни интервюта за Еврочикаго, но тя ми отговори, че нямала право да ми разреши да я посетя. На въпроса ми, как така тя се съгласява някой друг да ми забранява да гостувам на омбудсмана си, тя ми каза, че това зависело не от нея, а трябвало било да се обърна към Стефан Манов. Даде ми негов телефон, на който, както и очаквах, никой не отговори.

Поради това, че давах кръв за болен близък човек, закъснях с около 9 мин. за началото на срещата, но на входа вече ме очакваха инструктирани служители и не ме пуснаха, защото не бях в “оня списък”.

Настоях да бъда приет като журналист от Еврочикаго и отново ми бе отказано.

 Отново до болка познатото ни дирижиране на сценарии с предварително подбрани актьори при закрити врата. Разбира се и отразяваното в масовите медии ще бъде дирижирано и капанът ще ни бъде прикрит с благи речи! Присъстващи журналисти честно признаха, че началството решава, какво точно да бъде пуснато в ефир.

Най-долу ви представям кратък, но красноречив звуко-снимков-видеорепортаж. Липсват първите няколко минути, защото не бях готов за такъв отпор.

Като краен резултат ще обобщя – на три пъти бях допускан и още толкова пъти изтласкван от сградата. Охраната може да се похвали – на 9-ти май 2016 г., тя защитаваше сградата по-добре, отколкото хитлеристите – Берлин преди 71 години.

Все пак се надявам след този кратък мой разказ истинските патриоти зад граница, а не посочените, заедно да успеем да пробием блокадата и най-после да имаме наш общ омбудсман, а не омбудсман на специално подбрани хора, провъзгласили се сами за представители на българите зад граница от неразбираемо на къкъв принцип формирани списъци, съставен от някой фактор от статуквото.

 

Spread the love