Наджи Шенсой: Мотивацията ни е по-голяма, целта са ни трите точки срещу „Левски“

Filed under: Спорт |

70 полицаи ще охраняват срещата на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград

Nadji-shensoy

„Нашата мотивация за срещата е по-голяма. Целта са ни трите точки срещу „Левски“. Това заяви днес старши треньорът на „Пирин“ (Благоевград) Наджи Шенсой.

Благоевградчани са на 2 точки пред 9-ия „Монтана”, с когото спорят за директно оставане в А група. Старши треньорът на пиринци Наджи Шенсой бе категоричен, че с помощта на публиката в Благоевград, зелените трябва да вземат първата победа у дома за сезона.

„Имаме две точки преднина пред „Монтана“. Предимството е на наша страна. Имаме по-големи шансове да не играем бараж, защото играем два мача в къщи. Ако спечелим срещу „Левски“, на 90% няма да играем бараж“, каза още Шенсой.

Според него цялата футболна общественост също мисли, че „Пирин“ не заслужава да играе бараж.

„Ръководството и футболистите на „Лудогорец“ ни похвалиха, че първото полувреме срещу нас в Благоевград са им най-трудните 45 минути този сезон“, каза още треньорът на „Пирин“.

„Нашата мотивация за срещата срещу „Левски“ е по-голяма. Те се отдалечиха от целите си, а ние имаме още какво да гоним. Все още не сме изпълнили целта да не играем бараж. Респект за силен клуб като „Левски”, но ние сме длъжни да вземем точките в този двубой“, коментира косоварят. Той изтъкна още, че няма проблеми с контузени футболисти за предстоящия мач.

„Заради сериозната контузия, която имаше Бергонси, той все още не може да навлезе в игрови ритъм и не може да достигне необходимото ниво, за да му дам шанс“, коментира специалистът.

За мача с „Левски“ в състава се връщат Маркиньос, Костадин Дяков и Стилян Николов, които пропуснаха срещата с „Лудогорец“, заради натрупани картони.

Срещата между „Пирин“ и „Левски“ е тази неделя от 20:30 часа на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград, а цената на билета е 5 лв.

На редовната пресконференция на стадион „Христо Ботев“ присъства и гл.инс. Асен Стойчев от ОД на МВР Благоевград, който обясни мерките около реда и сигурността на стадиона, с оглед на инцидентите, които се случиха в последния двубой със софиянци. На стадиона няма да бъдат допускани малолетни и непълнолетни лица без придружител, както и пиротехнически средства. Срещата ще бъде охранявана от поне 70 полицаи.

Предния ден станаха известни и съдийските наряди за 34-ия кръг в „А“ група. Съдийската комисия определи Вихрен Манев за главен рефер при гостуването на „Левски“ на „Пирин“ в Благоевград.

Снимка:

Наджи Шенсой и гл.инс. Асен Стойчев от ОД на МВР – Благоевград

Spread the love