На областна отчетна конференция на ПП БДЦ в хотел „Енерго” край Дупница: Д-р Красимира Ковачка: Хората движат нещата в държавата, трябва повече диалогичност

 

Инж. Петър Петров: Партията показа, че има потенциал, но трябва да го развиваме

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Д-р Красимира Ковачка апелира за повече диалогичност между хората, независимо от какви партии са

Първа областна отчетна конференция проведе ПП „Български демократичен център” в Кюстендил в хотел „Енерго” край гр. Дупница. На форума присъства половината национално ръководство на партията – нейният председател д-р Красимира Ковачка, депутатите Росен Петров, инж. Петър Петров – заместник-председател на БДЦ, и Чавдар Пейчев, шефът на ТЕЦ „Бобов дол” инж. Емил Христов, кметицата на община Бобов дол Елза Величкова, членове на партията от областта и гости.

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Ивайло Атанасов (в средата), изп. директор на ТЕЦ „Бобов дол” инж. Емил Христов (вляво) и инж. Стоян Стоилов (вдясно)

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Кметицата на Бобов дол Елза Величкова благодари за подарената линейка за Бърза помощ в града

В началото инж. Петър Петров в кратко слово благодари за положените усилия най-вече на последните местни избори: „С резултатите, които постигнахте, показахте, че област Кюстендил е сред областите, в които БДЦ успя да покаже, че е партия с бъдеще. Това означава, че от тук нататък ние имаме и повече отговорности. БДЦ вече не е просто партия, а реален участник при вземането на важни решения за страната. Ето защо ви моля за още по-сериозна мобилизация и активност в работата на местните структури в областта.

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Техническият сътрудник Илиян Илиев

Разчитаме от вас да дойдат и идеите за това как от тук нататък партията да се развива, защото вие сте партията. Народните представители на БДЦ вече показаха, че партията има потенциал и всички ние трябва да участваме в това – не просто да го запазим, а и да го развием. Аз вярвам във вас. Убеден съм, че на предстоящите президентски избори ще покажем, че партията е в кондиция и се движи по възходяща линия. Това, което вие постигнахте в Кюстендил, е пример за всяка една местна структура на БДЦ в страната”, каза той.

Областният координатор Харалампи Златанов представи отчет, в който направи равносметка на участието в изборите през последните няколко години, а на видеостена бяха представени показателите на партията по общини.

Д-р Красимира Ковачка посочи, че в момента БДЦ заема място на конструктивна опозиция в НС и отговорно участва при вземането на решения по важни за страната проблеми и закони и допълни, че те не са си позволили да искат участие в изпълнителната власт. Според нея кандидатът за президент трябва да бъде личност, да е обединител и да представлява всички българи. Д-р Ковачка заяви, че е необходимо да бъде отворена приемна в област Кюстендил на народния представител инж. Петър Петров с цел по-близки контакти и решаване проблемите на хората. „Хората движат нещата”, подчерта тя и препоръча да има повече диалогичност. Председателят на БДЦ обеща подкрепа на община Бобов дол, чиято кметица Елза Величкова е издигната от партията. Тя изрази загриженост от факта, че само за година 200 лекари са напуснали страната. „Това е повод да се замислим какво се случва в държавата”, посочи д-р Ковачка.

От областното ръководство поставиха въпроса за действащ офис на ПП БДЦ в областта, където да могат да осъществяват срещи с хората.

Росен Петров направи паралел със ситуацията у нас и пътя до хотел „Енерго”, който е в ужасно състояние най-вече заради преминаващите тежки боклукчийски коли. Той подчерта, че политиците от различните партии трябва да търсят пътища по между си с цел да решават проблемите на хората и посочи, че при предишния председател на партия „България без цензура” Н. Бареков се е конфронтирал с всеки един политик в Народното събрание и в момента му е много трудно да гради мостове. Сега е доволен, че в БДЦ липсва остра политическа риторика. На оплакването на членове на областната структура, че новото име на партията е объркало хората при гласуването, които са търсили ЛИДЕР, Р. Петров се извини и посочи, че той е автор на тази абревиатура, но е търсел именно близост с предишното име, за да ги припознаят хората по-лесно. Той сподели и мнението си за политическата ситуация в България: „Страната отлепва, но ние като българи не можем да не клатим кораба”. За предстоящите президентски избори Р. Петров прогнозира, че на вота ще се явят двама леви и двама десни кандидати, един патриот и няколко ексцентрици.

На конференцията от националното ръководство бе посочено, че Кюстендил е сред областите в страната, където БДЦ е показал много-добри възможности и резултати.

Направени бяха предложения за ново областно ръководство. Уточнено бе, че според устава областният координатор се назначава, а останалите членове се избират. Единодушно присъстващите избраха за заместник областен координатор инж. Стоян Стоилов – общински съветник и общински координатор на Кюстендил, за секретар – Ивайло Атанасов, главен експерт на ТЕЦ „Бобов дол”, и технически сътрудник – главния енергетик на рудник „Бабино” Илиян Илиев. Областен координатор остава Харалампи Златанов.

 

Spread the love

2 коментара за: На областна отчетна конференция на ПП БДЦ в хотел „Енерго” край Дупница: Д-р Красимира Ковачка: Хората движат нещата в държавата, трябва повече диалогичност

  1. Мъжко дупе веднъж се оправя. Никой повече няма да вярва на Ващшите лъжи! Да видим на следващите избори какви резултати ще покажете. Като толкова милеете за хората, защо им бавите заплатите с три-четри месеца, защо в Теца няма подписано КТД вече година и половина, господа депутати виште хората в мините и Теца при какви условия работят и защо болшинството са на минимални работни заплати, това ли е социалната Ви ангажираност към тези хора, та Вие не можете да им подсигурите работно облекло и вода за пиене, камо ли нещо друго! Източвате предприятията към кухи фирми в офшорни зони, и се чудите как да ги затриете. Е това правят господата от снимките, но се питам защо и държавата нехае? Та тия предприятия са правени с безвъзмездния труд на нашите родители и роднини, а сега се ограбват от шайка олигарси и престъпници! Вместо да си губите времето в безмисленни оргии и напивания, поне да бяхте свършили нещо полезно за хората, които са Ви избрали. Горко за хората от Теца-а, пак ще им дигнат храната в стола за да покрият разходите на тези разбойници! НЕ ГЛАСУВАЙТЕ НИКОГА ПОВЕЧЕ ЗА БДЦ!

    Наивник
    2016/юни/02 at 9:47 AM

  2. Първо изплатете на работниците заплатите и тогава умувайте…..

    Георги
    2016/май/29 at 23:50 PM