Сочат собственика на заведение в Банско Божидар Георгиев от Дупница за инициатор на кървавото меле с Очите, разпитваха сина на Туцо – Радослав Попов от Самоков, и Георги Паспало

Приятели на Попов: Ради няма нищо общо, обявен е за издирване заради името на баща си

Дупничанинът Георги Иванчев нашумя с побоя над 3-ма полицаи заради гаджето си

Copy of 107-01-05 Георги Иванчев 3005811_n

Георги Михалов Иванчев-Паспало

107-01-05 божидар

Божидар Георгиев

107-01-05 Радослав Янков Попов

Радослав Попов

31-годишният Георги Михалов Иванчев-Паспало от Дупница, 28-годишният Радослав Янков Попов от Самоков и 33-годишният Божидар Георгиев от Дупница бяха обявени за общодържавно издирване заради показната стрелба по Митьо Очите в Слънчев бряг.

107-01-05 Очите

Димитър Желязков-Митьо Очите

107-01-05 380312

Ресторант „4 you”

107-01-05 resti-1

31-годишният Георги Михалов Иванчев-Паспало от Дупница

107-01-05 -poophp

28-годишният Радослав Янков Попов от Самоков

107-01-05 42ad1 Освен тях МВР издирваше още Марчо Антонов Марков от Поморие, Радослав Веселинов Димитров от Плевен, Силви Олегов Николаев от Монтана, Иван Симеонов Терзийски от с. Ивайло, общ. Пазарджик, и Димитър Илиев Николов от Несебър. 6-има души бяха заловени вчера вечерта.

107-01-05бай Миле128

Бай Миле

107-01-05 Туцо-qnko-popov (1)

Янко Попов-Туцо

252-10-01-kare-Uri Galev-5

Юри Галев

 

От местопрестъплението: Мястото, където Митьо Очите бе прострелян

Дъщерята на Митьо Очите пред болницата в Бургас

Кадри от пресцентъра на МВР от ареста на Георги Иванчев

 

Георги Иванчев, Радослав Попов и Божидар Георгиев сами са отишли за разпит в полицията заедно с адвокатите си. Процесуално-следствени действия са започнали в ОДМВР-Бургас спрямо Георги Иванчев и Божидар Георгиев.

Георги Иванчев е известен в Дупница с прякора си Паспало. Неведнъж се е забърквал в проблеми, като през 2014 г. бе един от охранителите на бар „Оксижен”, който само с един удар повали 3-ма цивилни ченгета в заведението за това, че опипвали приятелката му. На 28 август около 06,00 ч. сутринта той се прибирал с гаджето си и още едно момиче, когато трима пияни мъже започнали да подвикват на дамите, а единият дори хванал едната за задните части. За жестокото нападение преди две години той застана пред съда, за чието освобождаване от ареста съдия Захарин Захариев му поиска 30 000 лв. парична гаранция. Тогава защитата му пое топадвокатът на България Марин Марковски. Георги е роден в жк „Бистирица” в Дупница. Въпреки огромните си размери приятелите му го описват като добър и справедлив човек. „Беше към 6 часа, смяната ми изтичаше и вече се стягах да си тръгвам към квартирата, за да си стегна багажа и да се прибера в Дупница. Бях получил обаждане от майка ми, че е болна и че трябва да я видя. При мен дойде приятелката ми заедно с нейна приятелка. И двете са от Шумен и ми гостуваха. Исках да се поразходим и да се видим, преди да потегля, защото не знаех кога ще се върна отново от Дупница. Преминавахме по алеята покрай „Оксижен“, когато срещнахме тримата мъже – залитаха. Не ги познавах изобщо какви са, що са. Подвикваха нещо на гаджето ми, но не им обърнах внимание, докато единият не я доближи и я бутна леко, хвана я за задните части. Притъмня ми. Сопнах му се: „Кво правиш бе, това е гаджето ми?!“, а той отвърна: “Тя да идва с нас, а ти си е.и майката!“. Единият беше много едър. Средният по ръст посегна към приятелката ми. Той опита да ми посегне на мене и аз тогава ударих и на тримата по един шамар – последователно. Първо съборих средния, после едрия. Накрая дребния. Нямах друг изход да изляза от положението. Беше въпрос на мъжка чест. Бяха пияни. Само с по един шамар ги съборих и си тръгнах с момичетата. Не съм се крил. Заминах за Дупница, където получих призовка да се явя в РУП-Слънчев бряг”, разказа тогава своята версия Иванчев.

Другият, обявен за национално издирване, е роденият в Самоков Радослав Янков Попов. Той е син на сочения за ликвидирането на президента на футболен клуб „Рилски спортист” Юри Галев – Янко Попов-Туцо. Братът на Радослав е общинският съветник от БДС-Самоков Християн Попов. Семейството му се занимава с бизнес в Боровец. Очаква се половинката му скоро да го дари с наследник. Самоковци споделиха, че Радослав винаги е бил мил, любезен, винаги готов да ти помогне. „Ради е обявен по погрешка за издирване, заради името на баща си Туцо. Той не се е укривал, а веднага, след като разбра, че го издирват, отиде да даде показания в МВР. Офисът на Ради в Слънчев бряг е на 30 метра от престрелката и няма нищо общо със случая”, заявиха негови близки за в. „Вяра”. Припомняме, че от бандата на Сумиста с по-малка присъда от 5 г. засега се измъкна самоковецът Янчо Попов-Туцо заради влошеното си здравословно състояние. Негови роднини издадоха, че го чакат скоро да е свободен човек. При новото разглеждане на делото обаче присъдите могат да скочат и до доживотен затвор, както настояват от прокуратурата. Тарторът на „Килърите” Петър Стоянов-Сумиста и помощникът му Васил Костов-Кеца били изнервени, че се бави един от паричните траншове, договорени за убийството на шефа на “Рилски спортист” Юри Галев от Самоков. Точно след екзекуцията на общинския съветник от “Атака” в Самоков през юни 2010 г. антимафиоти влязоха за първи път в дирите на действалата повече от 4 години брутална банда за мокри поръчки. Тарифата на „Килърите” за всяка екзекуция варирала между 70 и 100 хил. лева, а при по-сериозни усложнения скачала и двойно, сочат данни на антимафиоти, работили по случая. “Бандата на Сумиста стои зад поне 10 убийства, ако ги вкарат в затвора до живот, ще се разкрият още екзекуции, ще проговорят още свидетели”, категорични са пред “24 часа” спецполицаи.

В четвъртък Божидар Георгиев, който също е от Дупница, сочен като инициатор за кървавото меле срещу Митьо Очите и хората му, се е предал сам в полицията. Той е отишъл там заедно с адвоката си. С него е бил и друг от издирваните – Георги Иванчев, също от Дупница, съобщиха от полицията в Бургас. Божидар Георгиев е гравитирал навремето към някогашната групировка СИК. Той е собственик на ресторант „4 you”, пред който стана снощната престрелка. Георгиев има заведение и в Банско. В миналото е бил приближен около Милчо Бонев-Бай Миле.
Божо е близък и с Атанас Мечев-Гаргата, чиято наркогрупа в Банско бе разбита при спецакция и всички бяха тикнати зад решетките. Гаргата пък се води за пръв враг на Митьо Очите, след като негови хора го пребиха зверски преди години. Тогава в тоалетните на известно столично заведение Гаргата бе смлян от група на Очите заради фриволното му поведение в наркопазара и това, че не се отчитал на когото трябва.

Припомняме, че един мъж бе убит, а двама ранени при престрелка в Слънчев бряг около 20,57 в сряда. Инцидентът е станал в района на дискотека „Айсберг“ в курортния комплекс. Единият от пострадалите е Димитър Желязков, известен като Митьо Очите, а другият е човек от неговата охрана. Малко след 21 часа избухва конфликт между Очите и хората му и друга група в заведение в центъра на Слънчев бряг. Желязков пристига на място с охраната си, а отсреща започват престрелка. Две са основните версии – предхождащ битов конфликт или бизнес пререкания.

Хирурзи и реаниматори от МБАЛ-Бургас не можеха до късно вчера да кажат дали ще оцелее Димитър Желязков. В операционния блок на болницата продължават опитите на екипа, свикан от най-добрия хирург д-р Георги Мигаров, да върне към живот 43-годишния несебърски ъндърграунд бос. Един от близките приятели на Очите сподели, че получил личното уверение на д-р Мигаров от операционната, че най-тежката част от животоспасяващите интервенции по тялото му вече е приключила – зашиването на пикочния мехур.

 

 

Spread the love