Съдия Н. Карамфилова от АС – Кюстендил поряза бобовдолския социалист Валери Радлев, сетил се да жали уволнението си от ДФ „Земеделие” след 4 месеца

Filed under: Бобов дол,Кюстендил |

 

Digimax A50 / KENOX Q2

Николета Карамфилова

01-02  P1280068

Валери Радлев

Ексшефът на Държавен фонд „Земеделие“ в Кюстендил, социалистът Валери Радлев от Бобов дол, е закъснял с жалбата си срещу заповедта за уволнение, подписана миналата година през февруари. Това установи съдия Николета Карамфилова – председател на състава в административния съд в Кюстендил. Официално бобоводолецът не е на работа от 20 февруари 2015 година, когато все още е бил в отпуск по болест.

Съдът след служебна проверка на допустимостта на жалбата и събиране на писмени доказателства в тази насока намира същата за просрочена. Установява се, от една страна, че към датата на връчване на заповедта от куриерската фирма – 20.02.2015 г., жалбоподателят е бил в болничен – домашен амбулаторен, а от друга – че актът е връчен на лице, което макар и да не е съпруга на Радлев, живее на същия адрес и е лекуващ лекар на бившия шеф на фонда. Според съдия Николета Карамфилова заповедта за прекратяване на служебните правоотношения е връчена по правилата. В документите по делото се вижда още, че последният болничен лист регламентира отпуск по болест до 26.02.2015 г., а срокът за обжалване изтича на 06.03.2015 г. Радлев обаче се сетил едва на 06.07.2015 г., или четири месеца по-късно. За да се спаси от заповедта си за уволнение, активистът на столетницата излезе в дългосрочен отпуск, което обаче не му помогна.

По тази причина кюстендилската съдийка остави без разглеждане жалбата на социалиста Валери Радлев, започнал да отглежда лавандула в Бобовдолско.

Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред ВАС в 7-дневен срок.

Валери Радлев остана на поста една година, в същото време беше и заместник-председател на минипарламента в миньорската община. Докато бе директор, той остана само редови съветник.

В момента шеф на Държавен фонд „Земеделие” е Иван Кьосев, който оглавяваше фонда и преди Радлев.

 

Spread the love