Почина бивш треньор в Марек и любимец на феновете

Filed under: Дупница,Спорт,Футбол |

1

Един от любимците на феновете на Марек и бивш треньор в клуба Георги Стойков си отиде от този свят. Македонецът, който изкара 3 години вgeorgi-stoДупница като треньор на вратарите, отиде на по-добро място вчера. А днес той трябваше да отпразнува своя рожден ден в родния си Щип.

Стойков е един от най-емблематичните вратари в Македония и бивша Югославия, с няколко мача за националния отбор и работил в една дузина отбори, в Германия и Холандия. Той бе обичан от феновете заради добротата му, желанието за много работа, особено с младите и заради раздаването си в името на „Марек“. „Бил съм къде ли не, но на половина съм вече дупничанин. Така се чувствам. Този град ме докосна много“, казваше Стойков, който изкара 3 години в Дупница.

При всяко идване в България, той не пропускаше да посети Дупница, да седне на масата при хотела, където обичаше да бъде в свободното си време с чаша кафенце и на лаф мохабет като добрите стари времена с десетките дупничани, да разпита какво се случва и как върви отборът. Миналото лято отново беше „на хотела“ и обеща да дойде скоро.georgi-stojkov

Жоро Стойков си отиде от този свят, но показа какво означава да си човек, да си предан и да бъдеш винаги отдаден на професията си и любимия отбор. А след „Брегалница“, неговият отбор си остана „Марек“.

Уви, срещата „на хотела“ това лято няма да я има. И следващото лято, и по-следващото…

Почивай в мир, бате Жоро!

Spread the love

Коментар за: Почина бивш треньор в Марек и любимец на феновете

  1. Поклон и Почивай в мир „сръце“!!!!!!

    Ivan
    2016/юни/13 at 14:47 PM