Талисманът на „Вяра” – котката Златка, донесе късмет на дупнишкия тенисист Любомир Янакиев – грабна златна купа от Златица

Filed under: Актуално от днес,Дупница,Спорт |

 

Янакиев триумфира като шампион на шампионите и записа 11 победи на турнира с 60 участници, сподели: Устих божия намеса

109-05-01 007 copy

Машината за купи и медали – тенисистът Любомир Янакиев от Дупница, погали талисмана на в. „Вяра” – котката Златка, и донесе златна купа от Златица. Янакиев вярва, че Златка му е на късмет и почни всеки път преди турнир да идва да погали гальовницата.

Дупничанинът стана златен медалист в категорията си 50-59 години на 9-ия традиционен турнир по тенис на маса за ветерани в Златица. Това му даде право да се изправи срещу всички победители в 4-те отделни категории и да триумфира като шампион на шампионите. В решаващия двубой той се изправи срещу съперника си Стойчо Стоев от Симеоновград и след много оспорвана битка го надви с 3:1. В своята категория Янакиев извоюва всичките си победи с по 3:0. От турнира, в който се състезаваха 60 участници, той си тръгна с общо 11 победи и златна купа. „Бог се намеси, усетих божията намеса и това също спомогна да спечеля турнира. Донесох златна купа от златния град благодарение и на котката Златка, която си ми е на късмет”, сподели шампионът.

Следващото му състезание е в Тополовград.

Spread the love