Поредни палежи на луксозни возила в Сандански

Filed under: Сандански |

Image_5580291_407

За пореден път в Сандански бяха опожарени два луксозни автомобила Мерцедес и БМВ. През поледните две години там стана практика неуредени въпроси да се решават чрез палежи, но до сега няма разкрито нито едно престъпление.

Сигнал за поредните горящи коли е подаден миналата нощ около 04:00 часа.

Леките автомобили са били паркирани на улица „Места“ в курортния град. Огънят е погасен от екип на РСПБЗН-Сандански. Нанесени са щети по двигателния отсек и предна гума на лекия автомобил БМВ и багажното отделение и задна гума на Мерцедеса. Засегнати са входната врата и ел. табло на жилищна кооперация където са били паркирани возилата.

Преди месец пак пламнаха две луксозни возила, през януари още две. И статистиката набъбна сериозно. Колите са все собственост на бизнесмени и предприемачи, които твърдят, че нямат дългове и отправени заплахи. За палежите се ползват коктейли Молотов или направо се разлива запалима течност върху предния капак. Разследващите казват,че това са едни от най-трудно доказуемите престъпления. Но в последните години Благоевград и Сандански се конкурират по опожарени автомобили, без да има резултати от разследванията, пише „Труд“.

Подробности в печатното издание.

Spread the love