Адв. Пламен Борисов от Перник и десетки хиляди фенове изпаднаха в еуфория на концерт на „Джипси кингс” в Благоевград, кметът Камбитов: Горд съм, че възстановихме фестивала

 Поли Генова грабна награда за БГ посланик, Михаела Маринова пребори Гери-Никол за дебют на церемонията на „БГ радио”

113-07-01 312_n

Пернишкият адвокат Пламен Борисов

113-07-01-franko3

Десетки хиляди меломани се събраха на площада.

113-07-01 409_n

Пернишкият адвокат Пламен Борисов и още десетки хиляди меломани се събраха на площад „Георги Измирлиев“ в Благоевград, за да куфеят със световноизвстната група „Джипси кингс”, като станат част от  фестивала “Francofolies.Благоевград“ 2016. За музикалното събитие в областния център пристигнаха почитатели на френската музика от цял свят.

113-07-01-franko1

Д-р Атанас Камбитов (вляво) поздрави публиката.

113-07-01-franko2

Многохилядната публика се забавлява.

113-07-01 Поли

Поли Генова грабна награда за БГ посланик

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов поздрави публиката и благодари на организаторите от френска страна. „Благоевград е сцена на световноизвестни звезди като Патрисиа Каас, „Джипси кингс”, Патрик Брюел, Боб Синклер. Много съм горд, че възстановихме фестивала. В началото никой не вярваше, но имаше един човек, който повярва – Жерар, благодаря ти!“, каза кметът д-р Камбитов. Президентът на фестивала Жерар Пон пожела публиката в Благоевград да става все по-многобройна.
Честта да даде старт на фестивала се падна на френския рапър Fеfе.  Кратка пауза „нажежи“ обстановката до излизането на „Джипси кингс”. Появата им буквално предизвика еуфория, а горещите ритми накараха различни поколения да пеят и танцуват с музикалните легенди. Те изпяха златни хитове като Bamboleo, Bem bem Maria, Volare, както и съвсем нови техни продукции. Взрив на емоции, многохилядна публика, екзалтирани фенове беляза и втората вечер на фестивала „Франкофоли”. Музикалното шоу започна с френската група Nouvelle Vague, която забавлява публиката повече от час. Дългоочакваната ZAZ само с появата си предизвика бурни емоции и аплодисменти. Пред многохилядната публика се състоя и едно от най-горещите събития на годината, годишните награди на „БГ радио”, което съвпада и с 15-годишния му юбилей. Събитието откри водещият Рафи, а преди него публиката се наслади на уникално изпълнение на микс от народни песни, изпълнени под съпровода на тъпани, кавал и модерно звучене. Първата награда бе за дебют на 2015-а. Нейна носителка стана чаровната Михаела Маринова, която успя да се пребори за любовта на публиката със Славин Славчев, Невена Пикова, Пламен и Иво и Гери-Никол. Наградата връчиха дует „Авеню”. Следващата награда бе за БГ посланик и отиде при Поли Генова. Талантливата певица пя за публиката в Благоевград с тоалета, който носеше и на „Евровизия”. Наградата й връчиха кметът  д-р Атанас Камбитов и изпълнителният директор на „БГ радио” Николай Янчовичин.

 

Spread the love