Директорът на РЗОК – Кюстендил д-р Сашо Котев преброи 400 пациенти в инвазивното отделение на частната болница в Дупница, не уточни колко със стендове за по 5000 лв.

Filed under: Дупница,Кюстендил |

 

112-01-01-Sa6o KotevСлед като 5 дни екип на вестник „Вяра” търси шефа на РЗОК – Кюстендил д-р Сашо Котев за коментар по казуса с частната болница и конкретно с въпроса истина ли е, че отделението по инвазивна кардиология на лечебното заведение е рекордьор по поставяне на стендове, както и колко точно са пациентите, претърпели интервенцията, струваща 5000 лв. на касата, Котев проговори пред „Дарик”.

Той беше повече от кратък: „Статистиката показва, че болницата в Дупница обслужва годишно 400 пациенти по процедурите на инвазивната кардиология. От тях обаче само 16 са от Кюстендил и 1 пациент е от Невестино. Останалите 900 болни от Кюстендил и областта отиват в софийски клиники“, коментира д-р Котев, като той ще поиска средства от бюджета на касата в София при стартиране на работата на отделението в болницата в Кюстендил.

Котев отново скри колко точно стенда за по 5000 лв. са поставени в отделението. От справката на доктора не става ясно дали тези 400 пациенти са изписани от болницата със стендове и колко пари той е превел по клинична пътека на отделението.

Котев продължава да мълчи по колко пари са получили за миналата година трите големи болници – общинската и частната в Дупница и областната в Кюстендил. Той отказа да направи и сравнителен анализ между дейността на инвазивните отделения в областната и частната болница за миналата година и истина ли е, че стендове в Дупница се поставят само на хартия. Затова читатели настояват прокуратурата да се самосезира.

 

Spread the love