Асът на „Рилецо” Тристан Кери редом до НБА звезда на баскетболен камп в Щатите

Filed under: Спорт |

 

122-15-02-krasi1-Asat na Rileco...

Носителят на Купа на България с „Рилски спортист” Тристан Кери не оставя баскетбола и през лятото. Американският гард се включи в кампа на Джъстин Андерсън, който съвсем скоро завърши първата си година в отбора от НБА – „Далас Маверикс”.

Подобни занимания с деца организират голяма част от играчите в Националната баскетболна асоциация през лятото, но за разлика от останалите вместо такса за участие организаторите са заложили на нещо оригинално. Всеки желаещ, който иска да се включи в кампа, трябва да сподели в социалните мрежи снимка, която показва приноса му към подобренията в живота на град Фалмут, щата Вирджиния.

„Това е едно от най-хубавите неща, които можеш да направиш в професионалната си кариера. Винаги можеш да се върнеш към родния край. Хубаво е да даваш пример на децата”, сподели след едно от заниманията с подрастващите Кери, който показа истинското си лице в Самоков през пролетта.

Освен всичко друго Тристан се превърна и в един от любимците на публиката в рилския град. Негов патент са уникалните забивки през човек – атракция, с която 192-сантиметровият баскетболист редовно изпъкваше в последните мачове от изминалия сезон.

 

На снимката: Кери (на заден план, зад Джъстин Андерсън) е повече от щастлив сред участниците в заниманията

Spread the love