Въвеждат 6 лв. такса за ползване на барбекю и 50 ст. за тоалетна в дупнишкия парк „Рила”

Filed under: Бизнес,Дупница |

02-01 metodi chimev

Ползването на барбекютата и тоалетните в парк „Рила” в Дупница да е срещу заплащане, предлага кметът Методи Чимев в докладна записка до Общинския съвет:“ Парк „Рила и изградените в него съоръжения са достъпни безвъзмездно за всички жители и гости на община Дупница, стопанисването на парка е ангажимент изцяло на община Дупница. Има засилен интерес към ползването на изградените в парк Рила навеси с маси и барбекю през летния сезон, но гостите на парка не се ангажират да приведат помещението във вид, годен да посрещне следващите желаещи да го ползват. Целта на определената такса за поддръжка на 1 бр. барбекю в парк „Рила” 6 лв. е да се осигури поддръжане чистотата на съоръженията, с цел да бъдат ползвани по няколко пъти на ден от повече посетители на парка, като са взети предвид единствено разходите на община Дупница за заплати на служители, пряко заети с тази дейност и консумативи. По същите съображения е предвидена и такса за ползване на обществени тоалетни, стопанисвани от община Дупница- 0,50 лв. До момента изградените в град Дупница се ползват безплатно от гражданите, а консумативите, охрана, средства за ремонти и заплати на служителите са ангажимент на община Дупница, което налага да се предвиди минимална такса, съобразена с разходите за поддържането им”, мотивира намеренията на общинската управа кметът.

Предложението е част от внесения от градоначалника проект за изменение в Наредбата за определянето на местните такси и цени на услуги и администрирането им от община Дупница. То ще бъде разгледано на сесия на Общински съвет, която е насрочена за 15-и юли.

Spread the love

2 коментара за: Въвеждат 6 лв. такса за ползване на барбекю и 50 ст. за тоалетна в дупнишкия парк „Рила”

  1. Нали се сещате че парка ще стане навсякъде обществена тоалетна ! И за какви разходи става дума ? За заплати на 3-4 цигани дето събират шумата ли ? А като пишете охрана имате сигурно в предвид онова турче на входа дето не влиза даже вътре в парка ? Ставате смешни !!!!!

    Дупница
    2016/юли/01 at 23:22 PM

  2. И ТАМ ЩЕ СТАНЕ ПУЩИНЯК КАТО ПО ПАРКИНЗИТЕ В ЦЕНТЪРА

    k.po
    2016/юли/01 at 8:48 AM