Диригентът на хор „Канон”-Дупница Иван Гатев потъна вдън земя, от общината го търсят под дърво и камък, спряха субсидията от 500 лв.

Filed under: Дупница |

 

01-09   -ivan-gatev

Иван Гатев

01-09    Georgi_Petroff

Георги Петров

Диригентът на хора на момчетата „Канон” Иван Гатев абдикира преди 3 месеца. Родители на деца, посещаващи хора, ни сигнализираха за сериозни пропуски в работата, за които считаме, че не е коректно да влизаме в подробности, затова ще ги спестим. Това съобщиха от пресцентъра на община Дупница по повод сигнала на бившия възпитаник на хора Георги Петров, тенор от „Тримата български тенори”. Петров в писмо до медиите съобщи, че Гатев е съкратен от общината преди 3 месеца.

„Защо спестихте една минимална работна заплата”, попита той общинските съветници и кмета Методи Чимев.

Веднага поискахме коментар по темата от община Дупница:

„Община Дупница ежемесечно превеждаше сумата от 500 лева по сметката на хора на момчетата за текущи разходи. Г-н Гатев не е в трудово-правни отношения с община Дупница. Поради липсата на реална дейност на детски хор това субсидиране е спряно към момента. Неколкократно са отправяни покани към детския хор да се включва в общинските мероприятия, но без резултат. Последните месеци г-н Гатев е търсен неколкократно за разговори, които са свързани с намеренията за развитие на дейността на детския хор, но безуспешно. Последната репетиция, която е провел, е преди 3 месеца. Проблемът не е от днес, а от миналата година. Родители на деца, посещаващи детския хор, са ни сигнализирали за сериозни пропуски в работата, за които считаме, че не е коректно да влизаме в подробности. След тези сигнали през месец юни миналата година е проведена среща в община Дупница между директора на Дирекция „Социални дейности и духовно развитие“ г-жа Таня Петрова и г-н Гатев, за да се коментира бъдещето на детския хор. Безспорно е, че той е с големи традиции в Дупница. Мотивите, изтъкнати от г-н Гатев тогава, са в липсата на деца, като поетият от него ангажимент е с началото на учебната година да направи подбор по обичайния начин чрез обикаляне на училищата и прослушване. За съжаление промени не настъпиха. Надяваме се, че необходимите пропуски в работата с детския хор ще бъдат отстранени своевременно и ще продължи дейността си така, както го правеше допреди няколко години. Община Дупница винаги е подкрепяла и ще продължи да подкрепя културните и младежки дейности, но само когато се извършва реална дейност“.

Spread the love