РИОСВ глобява с по 3000 лв. заради незаконни сметища общините Гоце Делчев, Якоруда и Белица

 

 

pari-spestyavaneРегионалната инспекция по околната среда и водите в Благоевград санкционира кметовете на Гоце Делчев, Якоруда и Белица за нерегламентирани сметища в ръководените от тях общини. Градоначалниците Владимир Москов, Нуредин Кафелов и Радослав Ревански са глобени по 3000 лева всеки за неспазени предписания и непредприети действия по разчистване на речните колита и терените около тях от изхвърлени твърди битови отпадъци.

С финансова санкция са и няколко фирми на територията на Благоевградска област.

Сред тях е и благоевградското дружество „Рубин 08“, срещу което ежедневно има оплаквания от граждани в промишлената зона на града за вредни емисии и пушещи комини. Съдружниците са наказани с глоба от 2000 лева. Глобени са още фирми от Симитли, Сандански и Гоце Делчев.
На ИПС ООД – Благоевград е наложена санкция от 2 000 лв. за неводене на отчетност на отпадъците по реда на Закона за управление на отпадъците. „ПЕНКЕЛЕР ПЕЕВ“ ООД – Гоце Делчев също е санкционирана с 2000 лв.

100 са извършените проверки на инспекторите. Те са посетили 82 обекта. Съставените актове са 7 акта за установени административни нарушения и са издадени 9 наказателни постановления в размер на 26 300 лева.

 

 

Spread the love