Димитър Диков измъкна условна присъда в Благоевград за измами за работа в Германия

Filed under: Благоевград |

sud

Районна прокуратура – Благоевград сключи споразумение с 30-годишен, който предлагал работа на хора в чужбина.

Димитър Диков е обвинен в извършване на престъпление по чл. 209 от Наказателния кодекс. В различни градове на територията на страната с цел да набави за себе си имотна облага Динков причинил имотна вреда на 27 души в общ размер на 6350 лева.

За да се сдобие с парични средства, чрез публикуване на обяви в наши сайтовете от името на ЕТ „Диков-Димитър Диков“ – Бургас, възбудил и поддържал заблуждение у различни лица, че ще им осигури работа в Германия.

Предложението включвало безплатна квартира в Хамбург за монтажници на соларни системи. Желаещите да получат работата трябвало само да заплатят транспортните разходи. В резултат на тези действия обвиняемият чрез заблуда получил от измамените исканите суми, които варирали между 220 и 240 лева на човек, се сочи в обвинителния акт.

Съдът постанови една година и шест месеца условно лишаване от свобода, със срок на изпитание от 3 години.

Веществените доказателства по делото – преносим компютър, мобилни телефони, се отнемат в полза на държавата. Имуществените вреди от престъплението в пълен размер са внесени от Диков по сметка на Районен съд – Благоевград, като предстои те да бъдат възстановени на пострадалите лица.

 

Spread the love