Борисов на среща с генералите: Всички трябва да имаме бързи реакции, за да гарантираме сигурността в страната

Filed under: България |

137-12-01-Borisov-generali

Бойко Борисов се срещна с офицерите във Военна академия „Георги С. Раковски“

Динамиката и мащабът на събитията в света през изминалите седмици и множеството предизвикателства, пред които сме изправени, изискват бързи реакции от всички нас – служби, управляващи и граждани, за да гарантираме сигурността в страната ни. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на конференция, която отчете резултатите от срещата на върха на НАТО във Варшава. Събитието се проведе във Военната академия „Георги С. Раковски“, съобщиха от правителствената пресслужба.

Премиерът Борисов и висшите военни обсъдиха мерките, които правителството и службите предприемат по отношение на събитията в Турция.

„Продължаваме да работим заедно с министър Ненчев и благодаря за помощта по границата на всички военни, които се включиха – справиха се чудесно в съвместните действия с МВР“, заяви Борисов. Той отчете, че към момента обстановката на българо-турската граница е спокойна и подчерта, че продължава да работи заедно с военния министър Николай Ненчев и благодари за помощта по границата на всички военни, „които се включиха и се справиха се чудесно в съвместните действия с МВР“.

Премиерът отчете, че към момента обстановката на българо-турската граница е спокойна.

„Средата за сигурност в целия наш регион се влоши значително. В тази ситуация повече от всякога България трябва да е готова да се противопостави на множеството заплахи. Българските въоръжени сили трябва да са готови да защитят независимостта и териториалната цялост на страната.” Това заяви по време на форума министърът на отбраната Николай Ненчев, цитиран в съобщение на МО.

Добре е, че в този критичен момент не сме сами. Част сме от най-големите демократични общности – ЕС и НАТО. Мястото на България е сред това голямо демократично семейство. Искам да ви уверя, че това правителство, това парламентарно мнозинство и аз като министър ще се борим с всички сили, за да запазим България там, където тя заслужава да бъде, каза още Ненчев.

Spread the love