Въвеждат синя зоня в Кюстендил срещу 1,50 лв. на час, предложи я шефът на транспортната комисия в ОбС Георги Джоглев

Filed under: Кюстендил |

137-06-02 Джоглев

ГеоргиДжоглев – вносител

 

Общинската администрация предлага да се въведе синя зоня в Кюстендил по инициатива на транспортната комисия, чийто председател е бившия полицейски шеф и настоящ общински съветник Георги Джоглев. Бъдещата синя зоня в Кюстендил ще бъде с общо 115 места в централната градска част. 12 от тях ще бъдат пред художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора”, 15 от местата ще са по протежението на ул. „Стефан Караджа”, а други 27 места са за градската поликлиника. Заплащането от понеделник до събота за 1 час престой ще бъде 1,50 лв.

137-06-02-Mihaela-Krumova

Михаела Крумова – председател на ОбС

„Доволен съм от мярката, тъй като сега 15 минути правя обиколки, за да паркирам в центъра. Сега вече, като трябва да се плаща, ще видим дали колите ще остават с часове. Главната улица „Цар Освободител” е толкова натоварена, че я преминаваш 20 минути. А и пешеходците си пресичат където си искат, изобщо не се оглеждат. Досега не съм чул за глобен пешеходец“, коментира 35-годишнят кюстендилец Илиян Григоров.

„Може би ще е хубаво плащането да се прави с есемеси, но явно трябват допълнителни инвестиции“, коментира друг шофьор. Предложението ще влезе за обсъждане на сесията на 28 юли, уточни председателката на минипарламента Михаела Крумова.

Увеличеният брой автомобили, нарастващата интензивност на движението в централната градска част – главно с коли на служители, които ги ползват, за да ходят на работа, е мотивът на общинската администрация по оформянето на синя зона, пише във внесената вече докладна. Специална комисия под председателството на Георги Джоглев е разработила подробна транспортна карта на града, където е добавена и синята зона. Другото предложение е за направата на три кръгови кръстовища.

Spread the love