Фронтовакът Иван Василев духна 90 свещички в Долна баня, кметът Джамбазов му изпрати подаръци

Filed under: Долна баня |

Долна баня Владимир-Джамбазов

Долна баня_0177

Долна баня_0181

Долна баня_0182

Любомир КУЗЕВ

На скромно тържество фронтовакът Иван Василев от Долна баня събра за своя 90-и рожден ден близки и роднини на празнична трапеза. Да уважат юбилея на един от двамата останали живи ветерани от войната в рилския град, дойдоха представители на общината и на общинските организации на БСП, на Българския антифашистки съюз, на Съюза на офицерите и сержантите от резерва и запаса, както и на пенсионерския клуб „Надежда“.
Поздравителни адреси на рожденика, цветя и подаръци от името на кмета на община Долна баня Владимир Джамбазов поднесе старши експертът от общинската администрация Ангел Христов.
Гости и домакини се почерпиха с пожелания за здраве и още дълги години живот на юбиляря бай Иван и съпругата му Йорданка, която е само с година по-малка от него. Всички хапнаха и по парче от вкусната торта, специално осигурена за рожденика от дъщерята Наташа, внуците и правнуците.
Иван Василев отишъл на фронта като доброволец само на 16 години. Общо 237 са долнобанците, участвали във войните, осем са загиналите по бойните полета, а в памет и прослава на героите признателните поколения за издигнали внушителен паметник.

Снимките

Владимир Джамбазов

Моменти от тържеството

 

Spread the love